Членове на УС на БНР Галя Тренчева, Мария Маркова и

...
Членове на УС на БНР Галя Тренчева, Мария Маркова и
Коментари Харесай

УС на БНР подаде сигнал до прокуратурата, АДФИ, МС и СЕМ за нарушения на генералния директор

Членове на УС на БНР Галя Тренчева, Мария Маркова и Стефан Ташев подадоха сигнал до спецпрокуратурата, АДФИ, Министерски съвет и Съвет за електронни медии за престъпления, осъществявани, по техни изказвания, от генералния шеф на публичната медия Андон Балтаков.

Според тях, става дума за социална поръчка за доставка на електрическа енергия която е осъществена зад тила на Управителния съвет. Те настояват, че е подписан контракт за доставка на електрическа енергия за БНР за 244 000 лв. с Данък добавена стойност с компания " Мост енерджи " АД, за една година, без утвърждение на УС на БНР.

Договорът е бил подписан зад тила на УС на БНР, еднолично от генералния шеф , който е дал нотариално заверено пълномощие и е подписал поръчка за вдишване на отговорности от БНР към компанията.

С решение на УС на БНР от 1.04-2020 е открита процедура за социална поръчка за доставка на ток за потребностите на БНР. Крайният период за подаване на офертите е бил 3 юни. Без да се преценява с решението Балтаков подписва контракт с " Мост енерджи " АД.

Те настояват, че в същото време с това той е подписал контракт с компанията " Енерджи маркет " АД, която до момента доставя ток за БНР за два месеца, като още веднъж не е осведомен УС на БНР, на стойност 54 000 лв..

Договорът е от 5 март, като под него има автограф за координиране на Милен Митев, показан като Административен шеф на БНР. Към 5 март Милен Митев не съществува в правния мир и структурата на БНР. Той е одобрен като административен шеф с решение на УС на БНР от 26 март, като трудовият му контракт влиза в действие от 1 април.

Според тях, членовете на Управителния съвет на медията са в правото си да ръководят и управляват процесите в публичната медия, както и че това е тяхно обвързване съгласно договорите ни със Съвета за електронни медии (СЕМ), съгласно Закона за радио и телевизия (ЗРТ) и съгласно Правилника за активността и организацията на Управителния съвет на БНР.

Ето и цялостният текст навън писмо от членовете на УС на БНР Галя Тренчева, Мария Маркова и Стефан Ташев до работещите в БНР:
   
Внимание!!! Това няма да прочетете в " 24 часа ", " Дневник ", " Капитал ", Клуб Зет, Медиапул, Офнюз и сие. По мотив...
Публикувахте от в 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР