Членове на секционни избирателни комисия правят всичко възможно да възпрепятстват

...
Членове на секционни избирателни комисия правят всичко възможно да възпрепятстват
Коментари Харесай

Сигнали до Tribune.bg: Масово в избирателните секции принуждават да се гласува с машини

Членове на секционни изборни комисия вършат всичко допустимо да попречват гласуването с хартиени бюлетини. За това алармират самостоятелни един от различен читатели на Tribune.bg.

„ Насочват всеки гласоподавател непосредствено на машината. Включително възрастен мъж с бастун и мъчно преносим. Включително и мен “, писа ни наша читателка.

„ Зад паравана за хартията залепили афиш – директива за машина!! А плакатът за хартия не е качен на никое място. Като подвигнах абсурда го извадиха от кашона. Побеснях “, написа ни мъж от София.

„ За 31 секция, в 23 мир. Правят пречки по всевъзможен метод. Питат по няколко пъти на машина, нали. Забавят даването на бюлетината и като че ли се присмиват. Дъщеря ми ми описа, че и при нея е по този начин “, алармира и друга жена.

Не липсват сходни сигнали и в обществените мрежи.  

„ За Изборите през днешния ден: имате право на избор по какъв начин да гласувате - с машина или бюлетина. Това е ваш персонален избор, предпазен от закона, а не се взема решение от секционната комисия! Ако машината се повреди, то тогава се минава единствено на гласоподаване с бюлетини. Хубав ден на всички! “, акцентира дебело Валентина Будинкова.

Друга избирателка споделя за перипетиите си в секцията и по какъв начин неналичието на щемпел за малко да я остави без право на глас:

 

Масово апели да се гласоподава с машина насочат водачите и симпатизантите на коалиция ПП/ДБ.

Дали има спуснати указания към СИК-овете или става дума за елементарен мързел, надали ще може да се потвърди. Членове на комисии искрено зоват в обществените мрежи да се гласоподава с машината, с цел да работят по-малко.

Жертва на неприятната организация на хартиения избор стана и лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Заради безумно поставения заслон тя безусловно беше лишена от правото си на скришен избор и ясно се видя по малкия екран не просто по какъв начин гласоподава, а и каква преференция показва.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР