Членове на СДС призовават партията да напусне коалицията с ГЕРБ.

...
Членове на СДС призовават партията да напусне коалицията с ГЕРБ.
Коментари Харесай

Гласове в СДС за напускане на коалицията с ГЕРБ

Членове на Съюз на демократичните сили приканват партията да напусне обединението с ГЕРБ . Предложението се е чула и на извършения НИС, а публично е импортирано и от Дончо Златев , члена на НИС на Съюз на демократичните сили и представител за Югоизточна България.

Мотивите са, че в обединението в обединението с ГЕРБ партията се е обезличила и е превърната в присъдружна организация, както и че е изгубила доверието на дясно-мислещите хора. За това приказват и резултатите на Съюз на демократичните сили, които са се стопили повече от двойно спрямо изборите през април и партията е получила най-ниския резултат в историята си.

С 3 гласа " За ", 3 гласа " Против и 4 гласа " Въздържал се " предлагането не е признато.

Въпреки това в декларацията, с която е приключил НИС на Съюз на демократичните сили, се признава, че партията е отстъпила от позициите си в дясното , завоювани през последните 30 години, като по този метод е разрешила огромна част от гласовете на дясно-мислещите хора да се разпилеят и/или да отидат при други партии. са незадоволителни . Постигнатите 12 647 преференции, спрямо резултатите от юли (около 20 000) и от април (около 40 000), са явен знак за спад на доверието към Съюза на демократичните сили.

Като аргументи се показват:
Липса на съответни послания от страна на партията и посредствена предизборна кампания; Несъответствие на представителността на Съюз на демократичните сили в обединението с партия ГЕРБ, което докара до внезапен спад в мотивацията на организациите на партията; Размиване и изтриване на облика на партията и превръщането й в присъдружна организация на по-големия съдружен партньор; Слаба организационна работа, неприятно положение на партийната инфраструктура и незадоволителна работа на НИС по отношение на партийното строителство.
С оглед на горното НИС на Съюз на демократичните сили е взело решение да подаде групова оставка .

" Считаме, че това решение ще даде опция на ново потомство в Съюза на демократичните сили, необременено от решенията и дейностите на актуалното управление, да върне доверието на гласоподавателите, да направи всички нужни диалози с други политически субекти и да изведе Съюз на демократичните сили още веднъж на пътя на триумфа, където ще съставлява още веднъж десните хора в България ", написа в декларацията.
 ГЕРБ/СДС се записаха в ЦИК: обществото се разсънва и ще разграничи по-добрите
ГЕРБ/СДС се записаха в ЦИК: обществото се разсънва и ще разграничи по-добрите

Днес завършват номинациите в структурите на ГЕРБ за двата типа избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР