Членове на отстраненото каталунско правителство и депутатите, които предстои да

...
Членове на отстраненото каталунско правителство и депутатите, които предстои да
Коментари Харесай

9 от 14 каталунски лидери с призовки се явиха в съд в Мадрид

Членове на отстраненото каталунско държавно управление и депутатите, които следва да бъдат разпитани в границите на следствие за сектантство и протест, дойдоха в мадридския съд като се изключи своя водач Карлес Пучдемон, който остана в Брюксел, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

От 14-те членове на уволненото районно държавно управление, извикани за разпит, петима не се явиха, в това число някогашният министър председател Карлес Пучдемон, който упрекна от Брюксел испанските управляващи, че стартират "политически развой ".

Вторият човек в кабинета, Ориол Жункерас, дойде пръв в Националния съд, последван от още осем "министри ", заобиколени от стачкуващи, които скандираха на каталунски: "Не сте сами! ".

Вчера белгийският юрист на Пучдемон Пол Бекерт съобщи, че към този момент Испания не е дала гаранции за сигурността на Пучдемон и съществуват опасения, че в случай че той се яви на призовката, ще бъде арестуван.

По неговите думи е рано да се одобри, че Испания би осигурила почтен развой и това ще бъде измежду аргументите, посочени във допустима молба за протекция. Пучдемон съобщи на конференция, че не е в Белгия за подаването на такава молба.

Всичко това значи, че връщането на Пучдемон в Испания ще бъде допустимо, единствено ако управляващите в Мадрид изискат изгонването му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР