Членове на Националният съвет на БСП сред които младежкият лидер

...
Членове на Националният съвет на БСП сред които младежкият лидер
Коментари Харесай

НС на БСП с декларация: Да спасим партията! Категорично да се противопоставим на опитите за трети противоуставен мандат на Корнелия Нинова

Членове на Националният съвет на Българска социалистическа партия измежду които младежкият водач от Благоевград Ваня Маникатева, Иван Ибришимов от Кюстендил и още 57 се подписаха под позиция, в която молят към съпартийците си да " Спасят Българска социалистическа партия " от Корнелия Нинова и не позволен трети мандат на лизера им Корнеллия Нинова. Ето какво пишат членовете на НИС:

Ние, долуподписаните членове на Националния съвет на Българската социалистическа партия, споделяме възходящата в партията и обществото огромна паника за положението, в което се намира през днешния ден.
От една страна, непрекъснато сме очевидци на обществени изказвания, сигнали и вътрешнопартийни разногласия за редовно и поредно разрастващи се отрицателни процеси в партийните структури в цялата страна, водещи до тяхното идейно-политическо, организационно и кадрово обезсилване и обезличаване. И в следствие - непрекъснато понижаване през последните години на електоралната поддръжка и оттегляне от заемани от партията в предишното позиции. От друга страна, пропагандно сме заливани със самодоволните изказвания на Корнелия Нинова и близкото й обграждане за това, че партията се намира в добра кондиция и е авторитетна и мощна съпротива.

Едновременно с това - от гръмовните им обвинявания и невиждани за партията наказателни дейности против обособени дейци и цели организации, които са си разрешили да имат друго мнение и да изразят противоречие с водената от тях политика. Последен сладкодумен образец за тази линия са " решенията " на Народно събрание на Българска социалистическа партия от 25 февруари т. година за премахване на управленията на градския и районните препоръки на Българска социалистическа партия и за осъществяване на цялостен цикъл на доклад и избори в

Софийската партийна организация. " Решение ", взето от Националния съвет без уставни учредения и срещу политическата логичност. Последвалите от неговото принудително и противоуставно налагане през последните дни процеси в Софийската градска партийна организация демонстрират, че то е част от поредната политика за заличаване на мощните организации на Българска социалистическа партия, а и на цялата партия.

На 20 януари беше взето друго такова решение и с гласовете на действително присъстващи на съвещанието към 60 членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия бяха изключени 40 социалисти от Шумен и Сливен за това, че се пробваха да осъществят груповото мнение на организациите при установяване на кандидатурите на Българска социалистическа партия за локалните избори. Отново с липса на кворум бяха признати " решения " за осъществяване на цялостен цикъл доклади и избори в Благоевград, Шумен, Сливен. А в последното " решение " наред със София и в Бургас.

Това е следващата директна интервенция на Корнелия Нинова и ИБ, сякаш посредством поддръжката на Народно събрание, в работата на локалните организации на Българска социалистическа партия за да се отстранен несъгласните с тяхната политика и да се наложат комфортните им фрагменти. Преди години същото се случи и в Перник, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Казанлък, Харманли и в доста други общини. Резултатите видяхме на локалните избори през есента на 2023 година
Ние изрично заявяваме, че няма да продължаваме да бъдем нечутата част от членовете на Народно събрание и по този метод да поддържаме тази разрушителна политика, която цели да омаломощи Българска социалистическа партия. Не можем да продължаваме по този път, свел до 9% електоралната поддръжка за Българска социалистическа партия и трансформирал я в съпротива, от която не зависи нищо.

С продължаващото вътрешно разцепление и опълчване в Българска социалистическа партия тя не може да претендира за водеща роля в навечерието на изборите за Европейски парламент. Нужно е единство на левите политически сили в България!
Всички наши досегашни опити да се противопоставим на налаганите през последните няколко години политика и метод на работа на Народно събрание на Българска социалистическа партия не дават резултат. Ние не можем и не желаеме да бъдем съпричастни с това държание и тези дейности на управлението на Българска социалистическа партия. Не можем повече да мълчим и да бъдем заслон, зад който това управление да постанова силово недемократичен жанр и способи на работа, да организира властнически диктат върху активността на локалните партийни организации, да принизява Националния съвет и да го употребява за персоналните цели на председателката на Българска социалистическа партия.
Да върнем Българска социалистическа партия към нейните корени, към нейната идеология и морал, тъй като към този момент малко на брой ни разпознават като социалистическа партия. Да върнем в Българска социалистическа партия демократичните правила на структурно създаване на партията, където всяка една от организациите: общинска, регионална, национална, да има своите съответни задължения, отговорности и независимост да организира политика в общините и регионите! Да възстановим груповите правила на работа и ръководство в Българска социалистическа партия!
Това ще стане само и единствено с напъните на всички социалисти и на партийните организации по места.
Трябва да кажем:
НЕ на политиката, която компрометира социалистическата концепция и унищожава престижа на Партията!
Категорично да се противопоставим на опитите за трети противоуставен мандат на Корнелия Нинова!

Само с ново управление на Българска социалистическа партия и с дейните старания на общинските организации ще осъществим виновната политическа цел – опазване на социалистическата концепция и единство на лявото политическо пространство в България!
Предстоят ни избори - Европейски, а може би и за Народно заседание, които са последният късмет за Българска социалистическа партия да покаже, че е алтернативата на пагубната политика на ръководещата " сглобка "!
ВРЕМЕ Е ЗА СПАСЯВАНЕ НА Българска социалистическа партия! ✊,пише в позицията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР