Членове на българската федерация по ММА и астролози притежават служебни

...
Членове на българската федерация по ММА и астролози притежават служебни
Коментари Харесай

MMA бойци и астролози пътуват с български ВИП паспорти

Членове на българската федерация по ММА и астролози имат служебни паспорти, издадени от външно министерство, вестник „ Сега “. Основната привилегия за притежателите на служебни паспорти е, че могат да пътуват без виза до страни, които изискват визи за български жители. Такава страна, да вземем за пример, е Съединени американски щати.

Сред притежателите на сходни ВИП паспорти са още чиновници на редица спортни федерации, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, разнообразни министерства, Агенцията по вписванията, основното мюфтийство, Комисията за отбрана на персоналните данни, КРС, АЕЦ “Козлодуй”, асоциацията на туроператорите, Българската астрологична асоциация и Фондация “Димитър Бербатов”.

Министерство на външните работи отхвърля да даде информация за длъжността на притежателите на папортите с обяснението, че комбинацията от длъжността и институцията ще разкрие самоличността им, а това са предпазени персонални данни. Общият брой на годните служебни паспорти е 2959.

Най-голям брой от тях – 2121 са издадени за чиновници на самото външно министерство, включително и дълготрайно командированите чиновници и техните фамилии. Следва Министерството на защитата, чийто чиновници употребяват общо 204 служебни паспорти, Министерство на вътрешните работи има 74, а Авиоотряд-28 – 75. Министерството на културата е с 30 специфични паспорти, а спортнотото министерство е с 20.

Основният проблем е, че сходни паспорти са издавани и за всевъзможни други хора, в това число в интерес на федерацията по ММА, чийто началник Станислав Недков-Стъки застана телом да брани кръстовището пред румънското посолство от протестиращите против Бойко Борисов и Иван Гешев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР