Членове и симпатизанти на ВМРО се събраха пред Паметна плоча

...
Членове и симпатизанти на ВМРО се събраха пред Паметна плоча
Коментари Харесай

ВМРО-Русе почете паметта на Цар Борис III Обединител

Членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация се събраха пред Паметна плоча " Цар Борис III Обединител ", намираща се на ул. " Борисова " в Русе, с цел да изразят почитта си и се поклонят пред делото и паметта на Н.В. Цар Борис III във връзка 80-годишнината от кончината му. Обичаният от народа си българският монарх умира на този ден през 1943 година, а непредвидената му гибел става мотив за редица подозрения и до през днешния ден. Неподвластен на непознатите политически ползи, Борис III през цялото си ръководство се стреми да договаря най-полезното за България и си остава най-отявленият българофил, изключително в сложните години на Втората международна война. Вероятно за тази си идея - обединяването на разпокъсаната карта на българските земи, царят ни заплаща с живота си.

На поклонението участваха деятели и ръководители на ВМРО-Русе - регионалният ръководител на Организацията Галин Григоров, общинският консултант Траян Тотев и съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов, който в малко слово означи: " Цар Борис III остана в историята като Царят Обединител. Управляваше в мъчно време и вземаше освен правилни решения, само че беше воден от идеала на нашите възрожденци за национално обединяване - за това, всички българи да бъдат събрани под един държавен покрив, за единение на Мизия, Тракия и Македония. И въпреки и единствено за три години, тази фантазия беше осъществена. "

След минута безмълвие присъстващите сервираха цветя пред паметната плоча и раздадоха на преминаващите в близост жители огромни портрети на Царя Обединител. В късния следобяд на централния русенски площад " Свобода " акцията на Вътрешна македонска революционна организация с подаряване портрети на Цар Борис III ще продължи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР