Членове и привърженици на ВМРО се събраха на митинг-концерт пред

...
Членове и привърженици на ВМРО се събраха на митинг-концерт пред
Коментари Харесай

ВМРО с митинг-концерт пред Министерския съвет под лозунга „Не предавай Македония!“

Членове и последователи на Вътрешна македонска революционна организация се събраха на митинг-концерт пред Министерския съвет под мотото „ Не предавай Македония! “. Движението по бул. „ Цар Освободител” и по бул. „ Дондуков” бе блокирано.

Призивът е министър председателят Кирил Петков да не предава българските ползи и да отстоява историческата истина.

" Петков може би е най-неуспешният и най-смешният министър председател на България, само че пък най-добре възползващият се от конюнктурата. Той се държи като обслужващ личен състав, не като министър председател на суверенна страна ", сподели пред събралите се почетният ръководител на Организацията Красимир Каракачанов.

Съпредсеседателят на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди съобщи:

" Искаме да кажем на господин Петков, че в случай че тръгне да си мисли да предава българския народен интерес в Македония, ще се срещне нечовечен отпор от българските жители. Имаме информация, че той на 24-ти май ще направи тъкмо това! Ако нашият министър в деня на Конференцията на външните министри не наложи несъгласие, ние, оттук насетне, няма можем да постановяваме несъгласие по каквато и да е било тематика, обвързвана с историята и правата на българите ".

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация и евродепутат Ангел Джамбазки разяснява, че има действителна заплаха ползите на България да бъдат предадени:

" Очакваме и усещаме опит за национално изменничество. Няма за допуснем това. Ще ги посрещнем с камъни на излизане. Не преследваме политическа цел. За нас Македония е идея, орис и част от България, от българската памет, просвета, завещание и традиция ".

Митингът продължи с концерт на известни реализатори и патриотични песни.

За малко имаше напрежение. Причината бе различен митинг на лица от антиправителствените демонстрации от 2020 година Хората на отлъчения от БПЦ отец Дионисий усилиха тяхната музика, заглушиха речите на Вътрешна македонска революционна организация и се стигна до напрежението. Но полицейски кордон раздели двете групи.

По същото време от партия " Възраждане " също излязоха на митинг пред Народното събрание, с цел да изискат оставката на кабинета, който считат за провален във всички управнически сфери.

Източник: БНР, Нова тв

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР