Членът на Залата на славата и една от най-големите легенди

...
Членът на Залата на славата и една от най-големите легенди
Коментари Харесай

Дино Раджа сравни Дончич с Бодирога и критикува стила на игра в НБА

Членът на " Залата на славата " и една от най-големите митове на европейския баскетбол Дино Раджа засипа с похвали звездата на Далас Маверикс Лука Дончич. В изявление за " Basketball Network " двукратният европейски първенец с Югославия отдаде заслуженото почитание на словенеца, като го съпостави с двукратния международен първенец Деян Бодирога, само че също по този начин за следващ път подлага на критика модерния жанр на игра в НБА.
" Дончич ми припомня доста на (Деян) Бодирога. Той беше малко по-едър от Дончич, само че има голяма убеденост и баскетболен гений, също като словенеца. Очаквах Лука да успее, само че не чак толкоз рано. Той сподели страхотна зрялост в ранна възраст, надарен е и работи доста. До момента постоянно е правил правилни стъпки - от растежа си в Реал Мадрид, през купите с " белите ", та чак до прехвърлянето му в НБА. Честно казано, мислех си, че ще му е нужна още една година в Европа, само че той ме изненада ", показа някогашната звезда на Бостън Селтикс.

Luka Doncic tonight:

36 points
9 rebounds
11 assists

Too easy
— NBA Central (@TheNBACentral)
" Синът ми неотдавна ме попита: " Тате, видя ли какво направи Дончич? ", след което изгледах част от мача му. Забелязах едно отиграване - топката е в него 7-8 секунди, прави 9 дрибъла, лъже противниците три пъти в подкошието и никой не идва на помощ против него. По мое време, в случай че направиш нещо сходно в тази зона, идват и те убиват. Хора като Баркли, Оукли, Мейсън, Леймбийр щяха да ти отрежат главата. Ако ги излъжете по този метод, бъдете сигурни, че в идващия миг главата ви ще е на няколко метра от тялото ", подлага на критика Раджа.

Носителят на два трофея от Купата на европейските първенци (сегашната Евролига) има 4 сезона в НБА с тима на Бостън Селтикс. Раджа записва 224 мача в Лигата сред 1993-а и 1997-а, оставяйки по 16.7 точки и 8.4 битки.
Luka Doncic when it matters most:
— House Mavericks (@HouseMavericks)
" Светът се трансформира, а с него и НБА. Лигата стана нещо сходно на " Мача на звездите " - и в двете към този момент не се играе отбрана. Играчите помпат числа, а на хората им харесва и си заплащат. На мен не ми пука, живеем в друга епоха и би трябвало да се пригодим към избрани промени, само че към някои неща това няма по какъв начин да стане. НБА е едно от тях и тъкмо по тази причина избирам да виждам мач от Евролигата. Не си припомням по кое време за последно съм гледал цялостен мач от НБА. Сега можеш да направиш 25 дрибъла, да играеш 1 против 5 и да стреляш по 50 тройки на мач като Хардън. Това ли е баскетбол? Не, не ми харесва ", съобщи величието.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР