Членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) от съдийската квота Атанаска

...
Членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) от съдийската квота Атанаска
Коментари Харесай

Член на съдебния съвет се оплака от заплахи от Иван Гешев

Членът на Висшия правосъден съвет (ВСС) от съдийската квота Атанаска Дишева разгласи, че е била застрашена в коридорите на съвета през днешния ден от единствения претендент за нов основен прокурор.

Съдебният съвет заседава наново по избора на Гешев, откакто президентът Румен Радев отхвърли стимулирано да подпише указа за назначението му. Дишева, която е един от най-отявлените критици на процедурата, по която беше определен наследника на Сотир Цацаров, през днешния ден остро възрази на желанието на болшинството в съвета да прегласува напряко кандидатурата на Иван Гешев. Тя настоя процедурата да стартира изначало с предлагането на още претенденти. Изказванията й бяха репликирани иронично на няколко пъти от правосъдния министър Данаил Кирилов, който в един миг я упрекна, че чете текст, авансово написан от Лозан Панов, ръководител на Върховния касационен съд и също изострен критик на Гешев.

Малко преди гласуването съвещанието беше прекратено за 10 минути. Връщайки се след почивката Дишева разгласи, че Иван Гешев е я заплашил в коридора.

" Само преди броени минути, в коридора пред тази зала в наличието на господин Цацаров и господин Чолаков Гешев ми съобщи безусловно: " Поздравявам ви, г-жо Дишева - пред вас стои блестяща политическа кариера. От вас ще излезе прелестен общински консултант. Попитах: " Заплашвате ли ме? ", а той сподели: " Не, не " и се изсмя... ", описа пред сътрудниците си в залата на Висш съдебен съвет Атанаска Дишева. " Заявявам, че одобрявам това като откровена опасност и подстрекателство пред моето бъдеще и като член на Висш съдебен съвет и като арбитър ", добави тя и акцентира, че споделя случилото се в поддръжка на позицията си за неналичието на професионални и нравствени качества у претендента.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (179)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР