Членът на УС на ЦСКА 1948 Никола Газдов бе на

...
Членът на УС на ЦСКА 1948 Никола Газдов бе на
Коментари Харесай

Шеф на ЦСКА 1948: ЦСКА бе фалиран умишлено и после започна една брутална пропаганда

Членът на УС на ЦСКА 1948 Никола Газдов бе на конференцията, която алените дадоха през днешния ден във връзка идното им присъединяване в Югозападната Трета лига. Там той приказва и за други наболели тематики.

" Скоро наближава датата за заплащане на активите и емблемата на ЦСКА. Ще би трябвало или да се заплати, или да не се заплати. Ако не се заплати, мисля че няма да има доста сюрпризирани. Защото през последните две години се наслушахме на какви ли не истории, митове, обещания, международни конспирации. А обстоятелствата са ясни. Ако се заплати тази сума, това ще е добре за кредиторите, огромна част от които са някогашни футболисти и чиновници на ЦСКА. Ще е добре и за страната. Но тогава се слага законния въпрос за какво с една дребна част от тези 8 милиона, може би с 25-30 %, да се започва възстановителен развой? Защо предходната година ЦСКА бе фалиран съзнателно? Защо не бе избавен? С 1/3 от тези пари да започва процеса, а по-късно в продължение на 15, 20, 25 години с доста по-малки суми, колкото е заплатата за два месеца на треторазряден португалски или африкански футболист, ЦСКА да резервира положителното си име и да не се случват такива истории - делене, припознаване, обединение, придобиване.

ЦСКА бе съзнателно фалиран преди година. ЦСКА 1948 е нов клуб. Създадохме го, с цел да запазим жива връзката с ЦСКА.

Най-важният въпрос е за какво се стигна до разделянето на армейската общественост, която сега е обезверена? Тези хора видяха една брутална агитация в последната година. Обясняваше им се по какъв начин Литекс, изместен в София и облечен в алено, прекръстен на ЦСКА-София, бил същинският ЦСКА. Ние твърдим от първия ден, че това не е правилно. Вчера президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов също го удостовери. Той сподели, че е Литекс е приемник на ЦСКА-София. Според УЕФА пък, това е нов клуб. Защото Литекс в границите на един сезон е трансформирал името, цветовете и адресната си регистрация. Къде е тук връзката с ЦСКА?

Не желаем да влизаме в борби, тъй като почитаме решението на всеки един армеец. Ние желаеме да работим вярно, да извървим сложния път до върха и да съхраним последната капка от съзнателно фалирания ЦСКА – без схеми, без обири, без неизпълними обещания. Ще се трудим всеки ден, с цел да върнем ЦСКА на върха. Но това ще стане по разпоредбите ", съобщи Газдов, който добави:
" Поднасяме своите извинения на Методи Деянов. Когато му отправихме предложение да поеме ДЮШ, имахме очакване за подписване на спонсорски контракт, който след това пропадна. Извиняваме се и имаме вяра, че пътищата ни още веднъж ще се пресекат. "

фотография: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР