Членът на Управителния съвет на Федералния резерв Кристофър Уолър омаловажи

...
Членът на Управителния съвет на Федералния резерв Кристофър Уолър омаловажи
Коментари Харесай

Член на Фед: Критповалутите са цифрово злато и нищо повече

Членът на Управителния съвет на Федералния запас Кристофър Уолър омаловажи функционалността на криптовалутите и изрази песимизъм по отношение на приемането на така наречен цифрови валути на централните банки (CBDC), защото потребителите към този момент имат достъп до системи за бързо заплащане, съобщи YahooFinance.

„ Тези неща въобще не са платежни принадлежности “, сподели Уолър за криптовалутите по време на виртуален панел за CBDC. „ Моето мнение е, че тези неща са просто цифрово злато и нищо повече. Те са инструмент за предпазване на благосъстояние във времето. Погледнете творбите на изкуството и другите колекционерски продукти. Това са неща, които всъщност са безполезни, само че за които хората заплащат доста пари и които пазят като своя благосъстоятелност дълго време, тъй като считат, че могат да ги продадат по-късно и да си върнат парите “, разяснява той.

Уолър също по този начин счита, че сега блокчейн технологията не е изключително потребна.

„ Мисля, че блокчейн е изцяло надценен. Знаем, че блокчейнът е един от методите за осъществяване на преводи и запазване на информация, само че той не е ефикасен “, сподели членът на УФР.

Неговите мнения пристигнаха по време на панелна полемика по отношение на изгодата от цифровите валути на централните банки и тяхното влияние върху международната финансова система. Уолър повтори скептицизма си по отношение на приемането на CBDC, като означи, че потребителите към този момент имат достъп до по-бързи заплащания и без тях.

Той повдигна въпроса дали Фед би трябвало да промени 100-годишната си позиция да стои на назад във времето и да поеме по-активна роля в  обработката на заплащания за потребителите и бизнеса, заобикаляйки банките. Уолър съпостави научните публикации за CBDC с платени реклами и попита за какво Съединени американски щати биха се нуждали от тях.

„ Опитвам се да се съсредоточа върху въпроса за какво имаме потребност от тях, вместо да проучвам всички елементи, свързани с CBDC. Все още не съм пладнешки, че имаме такава потребност. Не споделям, че не мога да бъда уверен в това, само че към момента не съм виждал образец за това “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР