Републиканският представител Том Тифани няма да оспори Болдуин за място в Сената на Уисконсин

...
Членът на републиканската партия Том Тифани от Уисконсин няма да
Коментари Харесай

Членът на републиканската партия Том Тифани от Уисконсин няма да се опита да оспори сенатора от Демократическата партия Тами Болдуин за нейното място в Сената на САЩ през следващата година, вторият републиканец в Конгреса през последните седмици, който е отхвърлил кандидатурата си в решаващия променящ се щат.

Тифани каза, че вместо това планира да се кандидатира за преизбиране в Камарата на представителите, отразявайки представителя на Уисконсин Майк Галахър, който също прие кандидатура за Сената, въпреки че беше вербуван от лидерите на Републиканската партия.

Републиканците все още не са представили претендент от най-високо ниво срещу Болдуин, въпреки че бизнесменът Ерик Ховде, който загуби на първичните избори на Републиканската партия за място в Сената през 2012 г., може да се кандидатира за мястото.

В изявление Тифани каза: „Мога да направя най-голямо въздействие, като продължавам да служа на великите хора на Уисконсин в Камарата на представителите.“

Галахър обяви през юни, че по подобен начин няма да се кандидатира за Сената през 2024 г. и вместо това ще „преследва преизбиране в Камарата на представителите“ – удар за националните републиканци, които се надяваха, че той може да прехвърли ключовото място в Сената.

Болдуин заема мястото в Сената на Уисконсин от 2013 г. Демократите в момента контролират тясно мнозинство в Сената.

Президентът Джо Байдън спечели Уисконсин на президентските избори през 2020 г., обръщайки щата обратно към колоната на демократите за президентската надпревара, след като бившият президент Доналд Тръмп спечели щата през 2016 г.

Лидерът на Републиканската партия в Сената Мич Макконъл каза пред Ману Раджу от CNN в интервю за май, че основният му фокус засега е върху обръщането на четири щата: Монтана, Западна Вирджиния, Охайо и Пенсилвания.

Сега Невада е още един щат на бойното поле за републиканците, тъй като Сам Браун, пенсиониран капитан от армията, който беше тежко обгорен от експлозията на крайпътна бомба в Афганистан, обяви през юли плановете си да влезе в първичните избори на републиканците в Невада, за да се изправи срещу сенатора демократ Джаки Розен следващата есен.

Ману Раджу и Ерик Браднър от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР