Членът на Националния оперативен щаб за борба с Тодор Кантарджиев

...
Членът на Националния оперативен щаб за борба с Тодор Кантарджиев
Коментари Харесай

Кантарджиев: Когато вземеш мерки 3 седмици преди пика, както направихме ние, се намалява височината му със 70 %

Членът на Националния действен щаб за битка с Тодор Кантарджиев разкри, че цифрите на инфектираните непрекъснато се трансформират.

" Още тази заран рапортувах за 14 нови случая, доказани в националната референтна лаборатория, а множеството РЗИ и районни лаборатории дават на обяд данните, тъй че мисля, че до тази вечер ще имаме още случаи. Щабът бе предизвестил, че по Великден и след Великден ще стартира едно повишаване, ще стартираме да се изкачваме по кривата на разпространяването на болестта, това е нещо обикновено, което мисля, че посрещаме доста по-подговено като страна и като общество ", сподели той в предаването " Плюс Минус " по " Нова телевизия ".

" Тъй като сме страната с минимум разпространяване, също по този начин сме в предната част на класацията по малко умряли, мисля, че ограниченията сработиха. И то ще ви кажа няколко неща, които доста не се приказват. Първо, ние изпреварихме въвеждането на изключителното състояние, основаният от Министерски съвет действен щаб предложи на министъра на опазването на здравето за първи път да създадем грипна почивка за цялата страна. Преди беше на регионална база. Сега направихме една обща, с което парирахме втория пик на грипната зараза тази година. Имахме едно увеличение на случаите, което, популярност Богу, карантинните ограничения стопираха. Мерките в случай че се вземат в точния момент, резултатът е добър. Три седмици по-рано в случай че се вземат ограниченията преди хипотетичния пик, на този пик му се понижава височината с към 70 %, в случай че е 2 седмици - с 40 %, в случай че е една седмица - 10-20 %. Нашата страна взе ограниченията тъкмо в точния момент, което математически цифрите го потвърдиха ", безапелационен бе той.

" Още януари имаше заповед, имаше оттогава праймери за диагностика с PCR още оттогава. Бяхме готови колкото е допустимо. Две лаборатории в страната започнаха да работят още от февруари. Освен това в нашата страна успяхме да създадем по този начин, че министерството на опазването на здравето откри и подтиква отварянето на още 18 лаборатории за PCR, към този момент са 22. Освен това започнаха да се  правят и всеобщо проби на наранени групи. Тестовете, които се вършат сега, са проби за доказване на антитела. Те имат смисъл да се вършат по епидемиологични индикатори, с цел да разберем какъв брой души са били в контакт с инфекцията и какъв брой сега има заплаха да отделят вируса. Те са две генерации - първото са с доста ниска интензивност. Сега чак, когато в последните седмици в нашата страна се оферират бързи проби, които са на основата на златото - антителата са конюдирани със злато, това е по този начин наречения имунозлатен способ, ефекстивността им е доста добра. Националният център проверихме серуми на хора, които са близки на заболели, 20 дни в болница с потвърдено заболяване, и това, което даказваме като антитела съвсем корелира с новите проби. Защото преди няколко седмици като се сподели - да купим 5 милиона проби, с цел да се тестваме, тогава нямаше да има резултат ", сподели Кантарджиев.
" В момента тестванията са изцяло задоволителни - те би трябвало да изследват три групи - който е с пневмония би трябвало да себъде тестван, всеки доктор с проблеми, би трябвало да бъде тестван с ПСР, и трето - всеобщо всички работещи колективи от нашата стопанска система, всеки първи болен би трябвало да бъде тестван. За тези три групи има задоволително проби и задоволително лаборатории. Благодаря на сътрудниците от Българска академия на науките, които пристигнаха в Пирогов и направиха лаборатория ", изясни той.

" Почти всеки ден министър председателят беседва с нас в щаба и приказваме за тези неща. Опасно е, не можеш да затвориш една страна. В момента в Германия и в Австрия ще разхлабват ограниченията, пускат магазини, само че ние при нас не сме ги затваряли. Ако има надзор, може след празниците да има разпределяне. Но не би трябвало да няма скупчвания на хора, на пазарите би трябвало в една посока да се вижат хорат ", приключи Кантарджиев.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР