Членът на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев направи отчет

...
Членът на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев направи отчет
Коментари Харесай

Феновете на Левски са донесли 5 милиона лева на клуба

Членът на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев направи доклад за работата на новото управление на " сините ", което пое клуба в средата на годината, откакто клубната легенда Наско Сираков получи през юни 86,6 % от акциите от някогашните притежатели Георги Попов и Васил Божков. Липсата доходи от спонсори през по-голямата част от 2020 година след отдръпването на Попов и Божков през февруари докара до увеличение на задълженията на столичани през лятото с 4.8 милиона, покриването на които, са белязали работата на управата до края на годината.

Изтъква, че главната част от приходите на Левски в интервала февруари - ноември са били осъществени от почитателите, които на процедура са избавили обичания си клуб. " Общо приходите на ПФК Левски в интервала февруари-ноември 2020 година са 7,5 млн. лева, като 3,9 млн. лева са пряк принос на последователите през абонаменти карти и билети, покупка на артикули и присъединяване в акцията за членските карти. Към тях следва да се прибавят и над 1 млн. лева от самостоятелни дарения - главно за вноските към Национална агенция за приходите. Общо последователите са донесли близо 5 млн. лева или 66% от приходите на клуба в тези 10 месеца ", написа в доклада си Ганев.

Той показва, че месечният бюджет на клуба сега е към 1 милион лв.. " След промяната в първия тим от лятото, месечният бюджет на ПФК Левски е в границите на към 1 млн. лева В тази сума влизат разноски за заплати (нето) на първи тим, школа и администрация в размер на към 450 хиляди лева, заплащания на настоящи налози и осигуровки към Национална агенция за приходите в размер на към 150 хиляди лева, месечната вноска по съглашението с Национална агенция за приходите в размер на 143 хиляди лева и към 250 хиляди лева други разноски, в които влизат разноски за школата, за лагери, за организация на мачове, за стадиона, режийни и така нататък Последните варират през другите месеци, само че приблизително за интервала февруари-ноември 2020 година са към 250 хиляди лева на месец ", оповестява Ганев.

Той акцентира, че с привличането на новия общоприет спонсор STRABAG, както и приходи по контракта с " Palms Bet " и от прехвърлянето на Станислав Иванов в Чикаго Файър, разрешават на клуба да почисти огромна част от " февруарските " отговорности в последните дни на 2020 година.

" В поредни взаимни съвещания на УС и Народно събрание на клуба на 10 и 17 декември бяха взети решения за покриване на основни отговорности до края на годината. В това число влизат заплащания на близо 900 хиляди лева за заплати на футболистите (в това число заплатите за ноември), над 300 хиляди лева за заплати в администрацията и школата, както и предприемане на стъпки за покриване на над 1 млн. лева отговорности по съглашения с напусналите чужденци през лятото и остарели заплащания към други тимове (в това число Рен и Камбур). В края на декември ПФК Левски заплати и три вноски към Национална агенция за приходите (за октомври, ноември и декември), с което е безупречен по отношение на съглашението с Национална агенция за приходите за 2020 година ", оповестява Ганев.

" Към края на 2020 година можем да твърдим, че заплатите на футболистите в съблекалнята са изплатени, изчистени са огромна част от отговорностите към школата и администрацията, вършат се и/или се приготвят заплащания по отговорностите към клубове и по подписаните съглашения от лятото, водят се диалози и се търси съгласие с треньорите (Хубчев и екип). На този стадий е изчистен и въпросът с Национална агенция за приходите, като през 2021 година всеки месец ще се дължат вноски от 143 хиляди лева по съглашението.

От финансова позиция ПФК Левски влиза по-спокойно в 2021 година, само че провокациите остават. Клубът почисти в огромна степен " февруарските " отговорности, само че ще би трябвало да свърши доста работа във връзка с личните доходи, с цел да не изпадне в нови финансови проблеми и да поддържа бюджета си и през 2021 година Големите заплащания през декември по остарели отговорности прави невероятно да се разчита единствено на към този момент подписаните спонсорски и рекламни контракти през 2021 година Остава опцията за реализирането на нови изходящи прехвърляния през зимния прозорец, което в допълнение да поддържа бюджета на клуба ", написа още Ганев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР