Членът на Надзорния съвет на Левски - Константин Папазов, говори

...
Членът на Надзорния съвет на Левски - Константин Папазов, говори
Коментари Харесай

Тити: Този период на Мъри в Левски ще е по-сладък от предходния

Членът на Надзорния съвет на Левски - Константин Папазов, приказва "горещата " вест към "синия " клуб след назначението на Станимир Стоилов отпред на тима. Тити разяснява със унес в "Домът на футбола " по DIEMA SPORT завръщането на Мъри на "Герена " и призна, че чака този му интервал в тима да бъде още по-силен съпоставяне с предходния.

„ След като загубихме Купата на България, реших, че онемявам, с цел да успеем. Сега има положителни вести и по тази причина е хубаво да има левскарско наличие. Когато загубихме справедливо Купата в Панагюрище, се зарекох, че няма да приказвам два месеца”, стартира Тити.

„ Със сигурност са истини нещата, които споделиха двамата. Много притежатели са канили Стоилов с пари, само че той е отказвал. Сега той идва с най-малките финанси, с цел да оправдае всички спекули. Този тандем преди 17 години стартира веднъж и още на втората година реализира триумфи. Сега 17 години по-късно са доста по-опитни, преборили компликации и логиката е, че ще съумеят. Плюс всичко от горната страна надали някой се съмнява в треньорските качества на Стоилов. Има треньори, които са успявали някъде, а по-късно не са могли. Той го направи в Литекс, Ботев Пловдив, извънреден триумф в Казахстан. Има всички предпоставки това, което дълго време се чакаше – 15 доста тежки месеца. Само като се прочете книгата за тези 15 месеца ще се разбере какъв брой доста Сираков е направил за Левски. Вчера хората на събранието приветстваха Батков. Хората се правят оценка тук, когато ги няма на обещано място. Със сигурност след фамилията му, което е неразделно до Сираков, то аз съм бил до него. Има задоволителна непоклатимост в продължение на пет години и другото, което е доста значимо за един тим – треньорът. Няма по-добра композиция в историята на Левски от Стоилов и Сираков. Много пъти пробваха да намерят, а Мъри доста пъти отхвърляше, или в случай че не е отказвал, е поставял изискването да бъдат дружно. Поздравявам и двамата. Той беше доста прецизен и явен. Малко приказва, само че на място”.

„ Смятам, че за първи път след 15 месеца е положена някаква основа. И Сираков ще спи повече от три часа. Благодарности и към двамата, тъй като и двамата са отговорни за това решение. Това даде доста сила. Наско е прекомерно виновен, защото знае капацитетът на Стоилов, качествата му и знае, че би трябвало да му сътвори условия да осъществя това нещо. През цялото време твърдеше като притежател на Левски, че единствено Стоилов е спасението на Левски и не може да го сложи в неприятна обстановка. На 7-и май 2008-а година освободиха двамата от Тодор Батков. Именно той в този момент беше този, който сподели – „ Това са хората”. Категорично поддържа Наско. Мъри може би малко остро се изрече преди месеци. Той е съумял и след Астана можеше да води огромни клубове. Последният диалог, този, който е сред тях двамата, е началото на тази седмица. Силата на този тандем е, че имат откровени връзки. Не желая да се спекулира. Всеки човек се радва на своите триумфи. След Левски направи огромният удар в Астана – няма по какъв начин да не те блазни да отидеш в Динамо Москва, Фенербахче. Днес със своите дейности двамата демонстрираха, че вярата на Левски се връща. Към него би трябвало да има най-голяма толерантност. Ще му се простят грешките, няма по какъв начин. Гарантирам, че идващият интервал на Стоилов ще е по-сладък. Мисля го, тъй като той знае в съзнанието си какъв компромис е направил. Дошъл е с други цели, да се сътвори отначало всичко. Това са други цели. Един млад треньор като него преди време е едно, в този момент, когато си съумял, си видял доста неща в живота и срещаш други провокации. Той незабавно ще промени самочувствието, атмосферата, спокойствието в съблекалнята, само че не може внезапно да направи чудеса. Трябва време и толерантност. Той има спокойствието да работи в този момент и считам, че персоналните им връзки са повлияли. Без значение каква е повода. Важното е, че се е случило. Това е най-хубавото, което може да се случи в този момент. Времето ще покаже истината”.

„ В рамките на 48 часа се случиха три събития. Присъствията на спонсора е ужасно в стратегически проект. Общото заседание, на което три или четири точки, се взеха единомислещи решения. И през днешния ден беше венецът на всичко. Никой няма да не помни 23-и август 2006-а, влизането в ШЛ, само че това, което ще остане вечно в историята, само че Левски е побеждавал Барселона с 5:4. Не ги съпоставям, само че спасяването на клуба от тези двама „ строители” с вложител е най-важното. Логиката е да съумеят, защото имат човешкия капацитет, знанията и да не забравяме – имат публиката”, продължи Тити.

„ Категорично считам, че имаме футболисти в този момент. Сираков не харчеше доста, а се стараеше да „ гълта жаби” за тези недобри резултати, само че при изравнения капацитет, като изключим Лудогорец и ЦСКА – всички останали тимове са на едно равнище и там Стоилов ще направи разликата. Един добър треньор въздейства на съдиите, виждате, че толкоз оживено нямаше да бъде пред спонсора ни през днешния ден, в случай че ще и Моуриньо да пристигна. Това потвърждава класата му, оттук насетне единствено търпение”, сподели още Папазов.

„ Аз съм треньор и му би трябвало самочувствие, престиж и дисциплинираност, което да съобщи на тима. Истинската работа на Стоилов не може да я разясня, само че тя изисква 2-3 месеца, добра зимна подготовка”.

Повече от Папазов вижте в прикаченото видео.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР