Членът на Камарата на представителите на САЩ Лиз Чейни бе

...
Членът на Камарата на представителите на САЩ Лиз Чейни бе
Коментари Харесай

Опонентка на Тръмп бе победена на първичните избори на републиканците в щата Уайоминг

Членът на Камарата на представителите на Съединени американски щати Лиз Чейни бе победена на първичните избори на Републиканската партия в щата Уайоминг от Хариет Хейгман, предадоха Ройтерс и АП, представени от Българска телеграфна агенция, като се позоваха на прогноза на тв канал Ен Би Си нюз.

Хейгман е подкрепяна от експрезидента Доналд Тръмп, а Чейни, щерка на някогашния вицепрезидент Дик Чейни, е част от вътрешнопартийната съпротива против вероятно кандидатиране на Тръмп в президентските избори през 2024 година През есента на тази година предстоят междинни избори за Конгреса на Съединени американски щати.

" Днес, без значение какъв ще е изходът, е сигурно началото на битка, която ще продължи ", сподели откакто гласоподава през вчерашния ден 56-годишната Чейни, съпроводена от татко си. " Ние сме изправени пред миг, в който нашата народна власт в действителност е под офанзива и под опасност. И тези от нас отвред - републиканци, демократи и самостоятелни, - които надълбоко имат вяра в свободата и които милеят за Конституцията и бъдещето на страната, са длъжни да слагат това над партията ", добави тя.

Лиз Чейни бе измежду членовете на Конгреса, които поддържаха несполучливата втора самодейност за премахване на Тръмп от поста. Тя бе и деен участник в парламентарното следствие за събитията от 6 януари 2021 година, когато последователи на Тръмп щурмуваха Капитолия. Кръговете към Тръмп си бяха сложили за цел да принудят Лиз Чейни или да се отдръпна от Камарата на представителите, или да се яви на първоначални избори, припомниха осведомителните организации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР