Членът на Изпълнителния комитет на БФС в оставка Йордан Лечков

...
Членът на Изпълнителния комитет на БФС в оставка Йордан Лечков
Коментари Харесай

Лечков шокира: Още 10 г. няма да има конгрес, ако държавата ...

Членът на Изпълнителния комитет на БФС в оставка Йордан Лечков предвижда тъмно бъдеше за футбола ни. Той разгласи, че страната се е намесила при отдръпването на президента в оставка Борислав Михайлов.

" Аз съм стожер на логиката и разпоредбите. Правилата би трябвало да се съблюдават, дори да са ложи. Казвам на публицистите към този момент много време да гледат Устава. Беше поискана оставката на Боби Михайлов - от премиера и от Красен Кралев. Държавата сложи своите условия, аз по този начин го разбирам. По това време подготвяхме една стратегия, която трябваше да покажем на властимащите. Защо държавното управление отдръпна доверието си? Да напомним злощастния мач с Англия, резултатът от който не беше прелестен, естествено.

Имаше едни викания от хора, които влязоха и излязоха безнаказано - множеството хора са наясно по какъв начин се получават такива неща. Не обичам конспирациите, само че мисля, че това нещо се е знаело месец по-рано. Случи се, чувах го по-рано, само че не имах вяра. Поиска се оставката на Боби Михайлов, това беше вмешателство в самостоятелна организация.

Ние сме единствената федерация, която е самостоятелна, настоявам го. Вие все едно имате една компания, а аз с настоящи ходове желая да усвоя вашата компания. Получи се прелом с вътрешна интервенция. Аз споделих тогава, че няма да се подам оставката. Имах каузи преди към 10 години, бях наказан на първа инстанция. Бях в комисия в УЕФА с Бекенбауер. Нашият президент ми звънна и сподели: " или излизаш от комисията, или ти замразяват правата в нея ". Това са разпоредбите на УЕФА. Боби Михайлов през тази година и половина се отдръпна, това е обикновено. Излезе от прокуратурата мнение, че няма нищо неправилно, ние сме в непрестанна връзка с УЕФА. Боби е по-разумен, отдръпна се, той е по-друг човек. Изразих мнение, че няма да подам оставка. Камен Костадинов незабавно предложи първият вицепрезидент да бъде заменен от поста първи вицепрезидент, точка " всякакви ".

Този документ (показва документ без подпис) им трябваше в Търговския указател, с цел да впишат различен за първи вицепрезидент. Аз не съм го подписал и до през днешния ден. Цяла година и половина споделям, че Михаил Касабов ръководи нелигитимно. Мишо Касабов е вписан в Търговския указател нелегитимно, това настоявам аз. Сега Боби не е вписан в Търговския указател, има си ред, ще се апелира. Нека оставим това на юристите, всичко ще се подреди. Ако има правила, би трябвало да се съблюдават. Не желая да ставам президент, не желая да се кандидатирам, аз съм непосредствен човек, по тази причина доста хора не ме харесват. Истината постоянно става ясно, когато човек работи кардинално. Кой е президент на БФС сега ли? Още по-интересно става, тъй като имаме решение на Изпълкома, което е единомислещо. Слушайте, когато ви приказвам. Младите да знаят, че не е това пътят. Ако продължава да се меси страната, 10 години няма да има Конгрес. Трябва да се възвърне остарялото статукво, колкото и неприятно да звучи думата " статукво ". Трябва да се впише Боби Михайлов, с цел да може да се стигне до Конгрес.

В храчене по медиите тъпо пада равнището - нашето, във футбола е задоволително ниско. Когато правиш подписка, би трябвало да имаш решение на управителното тяло на самия клуб, подписано от президент или секретар на клуба. Застрашени ли сме от наказания от ФИФА и УЕФА? Категорично не. Един човек разяснява - той да бяга против мен, не може да ме стигне. Ние сме част от фамилията на УЕФА, в непрекъсната връзка сме, ще им отговорим, можем да се хванем на бас. Плашат гаргите, оправдавам се за израза. Като свърши мачът, публицистите с камерите там, излизам и ми задават въпроси. Отговарям това, което съм видял и не ни се разминават мненията - което виждам на мача, това споделям. Никога не съм изпадал в персонални нападки, не съм обиждал, постоянно съм бил справедлив и не съм бил сериозен.Тежко ще им стане, в случай че съм сериозен. Бъдещето е пред младежите, няма да се заяждам с тях.

Подсказах им какъв е пътят - да си съберат подписите, да изчакат постоянния Конгрес, да си кажат какво ще създадат, хората ще гласоподават. Клубовете са близо 500, като 350 от тях поддържат Михайлов. Мен не ме е питал Боби Михайлов дали да си подава оставката. Когато се кандидатира за президент, ме пита. Казано е, че 2022 година би трябвало да има постоянен Конгрес, в случай че някой желае ексклузивен Конгрес, да си съберат подписи. Добронамерен съм. Все още Йордан Лечков е член на комисия в УЕФА - Касабов, Костадинов, Фурнаджиев, седем-осем индивида сме, ние също контактуваме с УЕФА и не си измисляме. Легитимните представители на българския футбол в УЕФА сме ние. Нека огромните клубове си изразят желанието, когато наближи Конгресът. На другарска основа мога да намеря доста хора, които да плюят. Ние сме самостоятелна организация, другите спортове са подвластни от страната. Само ние останахме непревзети, дайте да превземем и тях, по този начин ли? Важно е да се промени Законът за финансирането на всички спортни клубове, важи и за културата, би трябвало да се освободим от един Закон от 1991 година, който не признава разноските, които даваш за спорт ", показа Йордан Лечков пред " Нова телевизия ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР