Членът Изпълнителното бюро БСП и заместник-председател на Народното събрание Валери

...
Членът Изпълнителното бюро БСП и заместник-председател на Народното събрание Валери
Коментари Харесай

Валери Жаблянов е авторът на `Народния съд е необходимо правосъдие`

Членът Изпълнителното бюро Българска социалистическа партия и заместник-председател на Народното събрание Валери Жаблянов е създателят на скандалната декларация на социалистите, в която назовават " Народния съд належащо и неизбежно правораздаване ". Това потвърдиха източници на OFFNews от " Позитано " 20. 

Декларацията на Българска социалистическа партия бе изпратена през вчерашния ден до медиите и до премиера Бойко Борисов. Нейната цел е неодобрение на провеждането на Луковмарш, за който социалистите споделят, че е демонстрация на фашизъм и неонацизъм:

" Днешният пълзящ авторитаризъм и прояви на фашизъм и неонацизъм в страни от Източна Европа провокират безпокойството на демократично настроените жители и цялата демократична общественост. Силите, които се стараят да оправдават фашизма през днешния ден, прикриват обстоятелството, че по решение на Великите сили – Съединени американски щати, Англия и Съюз на съветските социалистически републики, в България, както и във всички страни, подлъгали се да станат спътници на Хитлер, се организират трибунали за съдене на виновниците за замесване на страните на страната на Хитлер. Правят се, че не схващат, че Народният съд от 1945 година е едно належащо и неизбежно военновременно правораздаване. Правят се, че не схващат и не помнят, че през войната България бе победена и Мирният контракт я санкционира точно като страна-съюзник на Хитлер. Десет години след сключването на Парижкия кротичък контракт България не бе допускана в Организация на обединените нации точно като фашизирана страна, станала част от Оста " Рим - Берлин - Токио ", написа в обръщението на Българска социалистическа партия до Борисов. "

Няколко часа откакто разпространиха декларацията, в уеб страницата на социалистите частта с Народния съд бе изтрита, а от Българска социалистическа партия пратиха и известие, че Изпълнителното бюро не е съгласувало да се дава оценка на Народния съд, а единствено неодобрение на провеждането на Луковмарш и се разграничи, въпреки че Жаблянов е член точно на Изпълнителното бюро.

В Народното събрание през днешния ден ГЕРБ показаха отвращение декларация на депутата Тома Биков, който счита, че тази позиция на социалистите значи " ценностна недоразвитост ".

Потърсихме Жаблянов за коментар, само че зам.-председателя на Народното събрание бе неоткриваем по телефона.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР