Член на Върховния съд на Венецуела обяви, че се е

...
Член на Върховния съд на Венецуела обяви, че се е
Коментари Харесай

Венецуелски върховен съдия отиде в изгнание в САЩ

Член на Върховния съд на Венецуела разгласи, че се е преселил в Съединени американски щати, където ще живее в заточение, с цел да не му се наложи да удостовери клетвата, която ще постави при започване на новия си мандат президентът Николас Мадуро, и с цел да сътрудничи на американските управляващи, съобщи Франс прес.

Съдия Кристиан Серпа сподели пред телевизия И Ви Ти Ви в Орландо, щата Флорида, че Мадуро, избран отново през май, не заслужава втори мандат, "защото изборите не бяха едно свободно гласоподаване ".
Венецуелският Върховен съд популяризира официално съобщение, в което увери, че Серпа е напуснал страната, с цел да се укрие от следствие против него по обвинявания в "сексуален тормоз, непристойни дейности и психическо принуждение " по отношение на чиновници на канцеларията му.

Съдията е напуснал Венецуела дружно със брачната половинка си и една от дъщерите им.

Серпа изясни, че е отпътувал, защото се опасява за живота си. Той добави, че има намерение да сътрудничи на управляващите в Съединени американски щати по отношение на обвинявания в корупция, засягащи доближени на Мадуро, и с оглед контрола на венецуелското държавно управление над Върховния съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР