Член на секционна комисия заплаши, че с колегите му ще

...
Член на секционна комисия заплаши, че с колегите му ще
Коментари Харесай

Заради нездравословни условия: Член на СИК заплашва с бойкот...

Член на секционна комисия заплаши, че с сътрудниците му ще бойкотират изборите, в случай че не им бъдат обезпечени здравословни условия на труд. Сигнали с такова наличие са получени в Районната изборна комисия в Пазарджик.

Две са жалбите по този мотив до РИК, като и двете се отнасят до помещение за гласоподаване в панагюрското село Елшица. Те са подадени от един и същи човек ​- Борислав Валентинов Лазаров, в два следващи дни - в четвъртък и петък предходната седмица. Втория сигнал жителят подава, очевидно неудовлетворен от получения отговор на първия.

В текста са изложени недоволства, че помещението, в което ще се обитава секционна изборна комисия №132000020 в с. Елшица, не дава отговор на здравните и хигиените условия и не е съобразено с епидемиологичната конюнктура в страната. Твърди се, че членовете на СИК ще бойкотират изборния ден, в случай че не бъде несъмнено ново уместно помещение.

От РИК-Пазарджик са създали инспекция на по този начин изложените изказвания на 2 юли, а в решение от идващия ден се споделя, че в секцията липсва задоволително осветяване, защото наличните 5 лампи са незадоволителни предвид на размерите на помещението. Наличните 2 прозореца са запечатани и не се отварят. Установено е, че в постройката на читалището няма друго помещение - общинска благосъстоятелност, което да е уместно за осъществяване на избори.

Затова на кмета на Панагюрище е указано да се подмени осветлението с крушки с по-силна мощ. При неспособност да се обезпечи отварянето на наличните прозорци да бъде конфигуриран стационарен вентилатор и да бъде закупен и още един преносим.

При несъблюдение на дадените наставления ще бъде потърсена административнонаказателна отговорност по реда на ИК, се споделя още в решението на РИК.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР