Член на секционна комисия попълва празни бюлетини в община Белица.

...
Член на секционна комисия попълва празни бюлетини в община Белица.
Коментари Харесай

Скандално: Член на секционна комисия попълва празни бюлетини в Благоевградско

Член на секционна комисия попълня празни бюлетини в община Белица. Това демонстрират фрагменти от камерите, сложени в СИК.

На видеонаблюдението в секция 010200004 в Белица се вижда по какъв начин пред всички останали членове на комисията жена попълня празни бюлетини, като отбелязва номерата 8 и 18 - това са надлежно " Движение за права и свободи - Ново начало " и ГЕРБ-СДС.

След попълването бюлетините се разпределят в двата купа за съответните партии.

Жената, която попълня бюлетините, е от квотата на " Движение за права и свободи - Ново начало ".

В известното плевенско село Буковлък сметките при броенето не излизат с две бюлетини, само че член от комисията има бързо решение.

Вижте видеото

" Пиши ги както би трябвало да излизат, никой няма да ги отваря там ", споделя жена.

" А, не, не ", се чува мъжки глас.

Въпреки желанието броенето стартира изначало. В същото село, само че в другата секция търсят член от комисията, който излязъл, а без него не може да завърши изборният ден.

" Ало, абе, дребен, къде избяга? Трябва да се върнеш, с цел да подпишеш протокола, тъй като не можем да издадем нищо...Връщай се ", се провиква мъж.

" Абе, човек! Няма какво да се оправяме! Аз няма да заставам тук до един часа поради теб ", споделя в отговор жена. Записът на една от секциите в Берковица не се получи, само че пък броенето стартира със фотография.

Затруднение при броеното имаше и в село Медковец. Там комисията преброи няколко пъти бюлетините, с цел да им излезе сметката. Въпреки това през днешния ден още веднъж чувалите бяха отворени, защото в предадения протокол са написали общ общ брой сред гласоподаване с хартия и машина, прибавя Българска национална телевизия.

Малко по-рано станаха ясни и формалните резултати от изборите при преброени 100% от гласовете. Според данните на ЦИК вота печели ГЕРБ-СДС с 26,388%, следвани от ПП-ДБ, които получават 14,203 на 100.

Трети са от " Възраждане ", които вземат 13,358% от вота на гласоподавателите.

На четвърто място застават Движение за права и свободи - Ново начало " на Делян Пеевски, които калкулират 11,548 на 100 от вота, следвани от петите " Българска социалистическа партия - Обединена левица ", събрали 7,568%.

Алианс за права и свободи на Ахмед Доган е шеста политическа мощ с резултат от 7,481%.

Има Такъв Народ остава под седемте %, само че събира 6,779 на 100, а последната групировка, която затваря парламентарния лист е МЕЧ на Радостин Василев, които получават 4,595 на 100 от гласовете.

" Величие " пък остана на една хилядна от влизането в Народно събрание, като резултатът ѝ е 3,999 на 100.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР