Член на органа, съветващ върховния ирански ръководител аятолах Али Хаменей,

...
Член на органа, съветващ върховния ирански ръководител аятолах Али Хаменей,
Коментари Харесай

Съветник на аятолах Хаменей почина от коронавируса

Член на органа, съветващ висшия ирански началник аятолах Али Хаменей, е умрял в резултат на заболяване, породено от новия ковид, заяви иранското държавно радио, представено от Асошиейтед прес.

В известие на радиото се споделя, че на 71 години е умрял членът на Съвета за целенасоченост Мохамад Мирмохамади. Той е един от високопоставените ирански представители, заразили се с ковид.

Иран се подрежда втори след Китай по брой на смъртните случаи вследствие на новия вирус. По най-нови данни инфектираните с Ковид-19 в Ислямската република са 978, умрелите - 54.

Заразените с ковид в Близкия изток са над 1150, като множеството от тях са свързани с Иран. Специалисти се тревожат, че делът на смъртните случаи в резултат на вируса в Иран (около 5,5 процента) е доста по-голям, в сравнение с в други страни, и позволяват, че действителният брой на инфектираните може да е доста по-голям от формалните числа.

Освен че съветва аятолах Хаменей, Съветът за целенасоченост урежда и разногласия сред висшия водач и Народното събрание, отбелязва АП.

Мъж беше наказан на гибел за ликвидиране на двама чиновници на пункт за инспекция на възможни вирусоносители в Югозападен Китай, съобщи Франс прес, като се базира на правосъден източник.

От януари насам цели села и квартали в Китай се изолират посредством заграждения с вяра да избягнат епидемията от пневмония, причинявана от новия ковид. Заразените досега в страната са над 80 000, а смъртните случаи - близо 3000.

Двадесет и три годишният мъж беше наказан през вчерашния ден на гибел от локален съд за закононарушението, осъществено на 6 февруари в село в провинция Юнан, която граничи с Виетнам.

Осъденият карал миниван и отказал да спре на пункта за инспекция. Спътникът му се опитал да разчисти загражденията, блокиращи пътя. Докато снимал с мобилния се телефон протичащото се, чиновник на пункта бил наръган с нож от водача в гърдите и корема. Водачът на минивана намушкал още един човек, притекъл се на помощ на своя сътрудник. Двамата ранени по-късно умряли.

Съдът постанови, че водачът на минивана не се е подчинил на локални чиновници, нарушил е националния закон за епидемията и е направил извънредно тежко закононарушение.

В Китай управляващите на всички равнища вкараха фрапантни ограничавания на придвижването и други ограничения, с цел да попречват разпространяването на новия вирус, тръгнал в края на предходната година от столицата на провинция Хунан - Ухан.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР