Член на латвийския парламент се присъедини към борбата с руските

...
Член на латвийския парламент се присъедини към борбата с руските
Коментари Харесай

Латвийски депутат и зам.-министър на Грузия отидоха да се бият за Украйна, легионерите стигнаха 16 000

Член на латвийския парламент се причисли към битката с съветските сили, заяви през днешния ден партията му, съобщи Ройтерс. Става въпрос за 46-годишния Юрис Юрас, който оглавява парламентарната комисия по въпросите на правораздаването.

„ Той е в Украйна. Присъедини се към борците за независимост в Украйна. Това е персонално решение и аз изцяло го почитам “, сподели пред Ройтерс министърът на правораздаването и ръководител на Новата консервативна партия, която е част от ръководещата коалиция, Янис Борданс.



В същото време в Украйна дойдоха и грузински доброволци, отпред, на които е зам.-министърът на защитата Ираклий Окрушавили. Техните фотосите бяха качени в обществените медии.

Украйна сътвори „ задграничен “ легион, в който влизат лица от чужбина, а президентът Володимир Зеленски обществено прикани чужденците да се бият един до друг с украинците, с цел да покажат своята поддръжка за страната.

Миналата седмица Зеленски заяви, че над 16 000 чужденци са декларирали предпочитание да се включат в легиона, само че не сподели какъв брой от тях са пристигнали в Украйна.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР