Член на Европейския парламент предложи снимки на Йозлем Тюреджи и

...
Член на Европейския парламент предложи снимки на Йозлем Тюреджи и
Коментари Харесай

Искат лика на турското семейство, основало Бионтек, върху но...

Член на Европейския парламент предложи фотоси на Йозлем Тюреджи и Угур Шахин да бъдат сложени на евро банкнотите, които се възнамерява да бъдат модифицирани скоро. Двамата немски учени от турски генезис, са създателите на компанията Бионтек, създали РНК COVID-19 имунизацията на Пфайзер.

Говорейки пред вестник Велт ам Зонтаг (Welt am Sonntag), Мориц Кьорнер, немски политик от Свободната демократическа партия (FDP), сподели, че новите банкноти би трябвало да включват фотоси на значими европейски персони като Шахин и Тюречи.

„ Техният житейски път е завладяваща история за интеграцията, издигането, предприемачеството, научните достижения и капацитета на едно отворено имиграционно общество “, сподели той, наблягайки, че триумфът на дуото в създаването на ваксина е избавил живота на милиони европейци.

И Шахин, и Тюречи са родени от родители имигранти от Турция, които се реалокират в Германия през 60-те години на предишния век. На 4-годишна възраст Шахин, който е роден в Искендерун, Турция, през 1965 година, идва в Германия, където татко му работи в авто цех.

Учи медицина в университета в Кьолн и няколко години работи в Медицинския център на Саарландския университет.

Тюречи е щерка на турски доктор, който емигрира в Германия от Истанбул. Тя учи медицина в Медицинския факултет на Саарландския университет и става пионер в имунотерапията на рака в Германия.

Около 20 години след въвеждането на еврото Европейската централна банка стартира работа по редизайна на банкнотите, като изиска повече „ европейско присъединяване “ в процеса на взимане на решения. Властите също обмислят да проведат изследване по този въпрос.

Все отново ще минат години, преди новите банкноти да влязат в обращение. Очаква се Изпълнителният съвет на Европейската централна банка да вземе решение за производството и въвеждането на нови банкноти през 2024 година

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР