„Отидох на работа, за да работя, а не за да се бия или да бъда нападнат“, казва член на екипажа в сбиване на брега на река Монтгомъри пред „GMA“

...
Член на екипажа на речна лодка, участвал в масово сбиване
Коментари Харесай

Член на екипажа на речна лодка, участвал в масово сбиване на популярен крайбрежен док в Монтгомъри, Алабама, каза, че просто си е вършил работата, когато се е оказал замесен в сбиването, което привлече националното внимание миналия месец.

„Отидох на работа, за да работя, а не за да се бия или да бъда нападнат“, каза Деймион Пикет, помощник-капитан на Harriott II, в понеделник в „Добро утро, Америка“ на ABC.

„Във всяка ситуация има причина и следствие“, добави той.

Битката от 5 август произтича от спор за място за паркиране край дока в Montgomery’s Riverfront Park между екипажа на речната лодка и собствениците на малка частна лодка.

Няколко души стоят и бият охранител. Няколко души стоят и бият охранител. @myteks/X

Пикет каза, че инцидентът е започнал, когато неговият капитан го е помолил да помогне да премести лодка, блокираща речния кораб да акостира.

„По заповед на капитана слязохме и преместихме лодката четири стъпки надясно“, каза Пикет.

Пикет каза, че е казал на групата с по-малката лодка, че просто си върши работата, отбелязвайки, че държат алкохол и го ругаят.

„Те имат бира в ръцете си, докато са на подсъдимата скамейка“, каза Пикет.

Пикет каза, че си мисли за „хората на лодката; тяхната безопасност. Да ги вкараме, да свалим всички и да ги приберем у дома. Освен това мисля и за неговата лодка, защото ако нашата лодка удари неговата лодка, тя ще потъне.

Пикет каза, че е решил да се защити, след като един мъж станал физически агресивен с него.

„Когато ме докосна, аз си казах „Включено е“, каза Пикет. Последвала физическа саморазправа.

Тъй като повече минувачи се включиха, битката се разпадна до голяма степен по расови линии. Видеозаписът на инцидента привлече вниманието на цялата страна, изваждайки наяве наситената история на расово насилие в града.

Рошейн „RahRah“ Карлтън, друг член на екипажа на Harriott II, се втурна към Пикет. Докато попита хората на подсъдимата скамейка защо са скочили на Пикет, Карлтън каза на „Добро утро, Америка“, че е чул да се използват расови обиди.

 Вирусно видео на хаотично сбиване по крайбрежието на река Монтгомъри, Алабама. class= Вирусно видео на хаотично сбиване по крайбрежието на Монтгомъри, Алабама. Криста Оуен

Аарен Хамилтън-Рудолф, 16, който също е работил върху Harriott II, е показан във видеото, плувайки към сцената.

„Всички просто записваха. Никой не помогна“, каза Хамилтън-Рудолф пред „Добро утро, Америка“. „Не можех просто да гледам, да седя и да го оставя да го бият, докато всички останали просто записваха.“

„Преди да започнете да записвате, да се шегувате и да се смеете, какво ще кажете да помислите и да помогнете на хората?“ добави Хамилтън-Рудолф. „Можеше да се нарани или нещо по-лошо. Не знаете какво можеше да се случи онзи ден.

Физически Пикет каза, че е „малко болен. Малко подутини и синини тук и там, но аз съм тук с Божията милост.

Петима души бяха обвинени във връзка с боя, според полицията в Монтгомъри.

Alta Spells от CNN, Devon M. Sayers, Ryan Young, Christal Hayes, Eric Levenson и Dakin Andone допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР