Член на екипажа на кораба "Българка" загина при ремонт на

...
Член на екипажа на кораба "Българка" загина при ремонт на
Коментари Харесай

Моряк загина, друг е с тежки рани след ремонт на кораб Българка във Варна

Член на екипажа на кораба "Българка " почина при ремонт на плавателния съд във Варна в неделя сутринта. Пострадал е и още един моряк, който е настанен във Военноморската болница във Варна. Той е с тежки изгаряния. Плавателният съд е бил под малтийски байрак до 19 октомври, когато е излязъл в ремонт в “Булярд корабостроителна индустрия”. Той е издигнат през 2004 година в България.

"При предоставени работи по заваряване на труднодостъпно място на кораба са влезнали двама души. Имало е и трети човек, който е стоял на открито. Възникнало е запалване по неизяснени досега аргументи, “ съобщи окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров.

Той добави, че за момента, не е изработен оглед на местопроизшествието, защото това би било прекомерно рисково за лицата, които биха го направили. “Извършват се периодически замервания на равнищата на газовете в трюма, и при първа опция ще правим съответния оглед на кораба “, сподели още прокурорът.

Той добави, че раненият моряк към момента не е разпитан поради здравословното му положение. През тази година имаше и различен случай на умрял моряк. Плавателният съд още веднъж е бил благосъстоятелност на Български морски флот. На борда на кораба “Героите на Севастопол “ един моряк почина в каютата си поради пожар.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР