Член на Брахмана съвет. Член на Духовен съвет. Член на

...
Член на Брахмана съвет. Член на Духовен съвет. Член на
Коментари Харесай

Варненски юристи се забавляват с ъпдейта на портала за електронно правосъдие

Член на Брахмана съвет.

Член на Духовен съвет.

Член на Епархийски съвет.

Член на Съвет на старейшините.

Пастир.

Пастор.

Архиепископ.

Взискател.

Епископ...

Длъжности по света всевъзможни, само че минимум човек чака да ги види в портал за електронно правораздаване и то не кой да е - нито Индийски, нито Китайски, нито Африкански, а... Български.

Ъпдейтът на Единния портал за електронно правораздаване (ЕПЕП) развесели варненски адвокати. Правистите се натъкнаха на неподозиращ кръг от лица, които могат да подават документи по електронен път по делата, описаха те пред кореспондент на Varna24.bg .

Ясно е, че това не е направено преднамерено, а е инцидентно. Показва, че българинът има ужасно възприятие за комизъм, смеят се адвокати от Варна и напомнят крилатата мисъл на великия Радой Ралин: " Светът е оживял, тъй като се е смял! ".

Според свободната интернет енциклопедия Уикипедия - Ъпдейт (на български – обновяване) е дума в компютърната терминология, употребена най-вече за означаване на процеса по възобновяване на даден програмен продукт. Това може да бъде програмен продукт на компютри, мобилни телефони, смарт телефони и всевъзможни други устройства, работещи със програмен продукт. С този развой се подменят остарели версии на програмни модули с по-нови преследвайки разнообразни цели. Например най-често става въпрос за сигурността (възможността за нежелателен достъп до устройството), премахване на програмни неточности с някоя стратегия или неин модул, въвеждане на нови благоприятни условия и функционалност, повишение бързината на работа на някоя стратегия и други.

Единният портал за електронно правораздаване е електронна база данни на правосъдните каузи, обсъждани от всички районни, окръжни, административни, военни, апелативни и висши съдилища в Република България. В усъвършенствания Единен портал за електронно правораздаване имате опция да прегледате съществена информация за всички правосъдни каузи със свободен обществен достъп, написа в уеб страницата на ЕПЕП.

Порталът дава опция за регистриран достъп на цялостната електронна директория на Вашите правосъдни каузи, в това число и всички съдържащи се в делото на съда документи. Достъпът до Вашето електронно дело се позволява от съда след подаване на Заявление от Вас или Ваш процесуален представител.

Достъп до съответно електронно дело в системата могат да получат само страните и техните представители (определени по силата на закона или посредством упълномощаване) единствено след тяхното категорично волеизявление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР