Член 138 от Правилника на НС скара депутатите в началото

...
Член 138 от Правилника на НС скара депутатите в началото
Коментари Харесай

Без промяна: Министри не отговарят на въпросите ни, жалват се депутати

Член 138 от Правилника на Народно събрание скара депутатите при започване на парламентарното съвещание през днешния ден.

„ Неуважително и несериозно подхождат към въпросите някои министри. Министър Събев не дава отговор на мои въпроси, Рашков – на Движение за права и свободи “, първа взе думата Николина Ангелкова от ГЕРБ. В отговор ръководителят на Народно събрание подсети, че времето ѝ по процедура свършва.

От своя страна Младен Шишков също от партия ГЕРБ установи, че незачитането на Правилника за работа на Народно събрание е предписание на някои министри.

„ Г-н ръководител, разяснете на министрите отговорностите им по член 138 от Правилника, той планува периоди и юридическа отговорност. Става дума за строителството на Автомагистрала „ Хемус “. Исканите от мен документи ще разкрият истината. 1 млн. лева е похарчило районното министерство за юридически услуги, не желая да имам вяра, че са наети, с цел да съчиняват неистина “, посочи Шишков.

И Александър Дунчев от Политическа партия изиска подпомагане за използване на член 138 от правилника на Народно събрание.

„ Не съм получил документи от министъра на земеделието, да даде имената за промени в горите. Да вземе документи, с които се уволняват и назначават чиновници. Вчера в изявление загатнах име на чиновник от ГЕРБ, който се оправя добре, и до края на деня той бе уволнен “, означи Дунчев. Към неговият зов се причислиха и от Движение за права и свободи.

„ Г-н ръководител, приведете член 138 в действието, тъй като това нарушава балансите във действие на управляващите. Не може изпълнителната власт да тарикатее тук. Идва тук министърът и изяснява. Безкомпромисно приведете член 138 в деяние “, настоя Йордан Цонев.

От Българска социалистическа партия се възмутиха на изявлението на Александър Дунчев от Политическа партия.

„ Не защитавайте депутати, които пазят ползите на горската мафия. Политическа партия имат заместник-министър и когато и да е може да вземе информация, в случай че желае да спекулира с нея, няма да стане. Що се кръстихте Политическа партия, в случай че харесвате ръководството на ГЕРБ “, възмути се социалистът Георги Свиленски. В отговор ръководителят на Народно събрание даде обещание да се съобрази с терзанието на сътрудниците си в зала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР