Чжан Гуанчжу, който е на 71 години, и съпругата му

...
Чжан Гуанчжу, който е на 71 години, и съпругата му
Коментари Харесай

Двойка пенсионери счупиха системата, посетиха 40 страни с парите за старини

Чжан Гуанчжу, който е на 71 години, и брачната половинка му 68-годишната Ван Чжунцзин на което могат да завидят даже и младежите. Напускайки зоната си на комфорт, а дружно с това и родната си страна, в която те прекарали съвсем целия си живот, двойката почнала да пътешества из целия свят.

По време на пътешествията си те съумели да посетят над 40 страни. Европа, Азия, Южна Америка - китайците са посетили всевъзможни ъгълчета на планетата, за които други единствено могат да си мечтаят.



В тяхната сметка попадат Гърция, Португалия, Холандия, Белгия и Чехия.
Те също са посетили Съединени американски щати и Мексико, Куба, в Канада и даже в Русия..., както и още 30 страни.


Най-удивителното обаче е, че Чжан и Ван не са елементарни възрастни туристи, пътешестващи по сета на групи и с лидер. По време на пътуванията си те се отхвърлят от луксозните хотели и нормалния комфорт. Вместо това те си обуват удобн обувки, поставят на гърбовете си раници, а в тях единствено движимости от първа нужда.


Освен китайския, пенсионерите знаят единствено малко британски, само че езиковата преграда изобщо не им пречи. В момента отвън рамките на Китай двойката не пътува, само че също и не стои на едно място. Те все по този начин с раници на гърба учат град след град и провинция след провинция в родината си, написа "Уърлд оф Бъз ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР