Читателка на Петел“ ни написа писмо, за да разкаже какво

...
Читателка на Петел“ ни написа писмо, за да разкаже какво
Коментари Харесай

Разказ в „Петел“: Български шофьор е тикнат за 8 дена зад решетките в Сърбия, тепърва се решава съдбата му

Читателка на „ Петел “ ни написа писмо, с цел да опише какво се случва с български водач в Сърбия, който е арестуван с нередовни документи. Тя настоя да показа историята, с цел да се знае какво е отношението на управляващите в западната ни съседка при сходни обстановки.

Жената, която ни написа, е брачна половинка на притежателя на компанията, към която работи зедържания водач. Публикуваме описа ѝ без редакторска интервенция:

На 17.02.2018 беше командирован от Германия (Дюрен) към България наш служащ със длъжностен автомобил. Талона на автомобила е бил в колата, само че за жалост, както шефа на компанията, по този начин и служащия, не са ревизирали тъкмо документа. Оказва се по- късно по време на пътуването, че не е оригинала а принткопие/лично направено от шефа на фирмата…

Шофьорът е минал цялото разстояние до сръбската граница в Димитровград (Сърбия) и там управляващите откриват, че документа е копие.

Следва мигновено задържане на водача и вкарване в ЗАТВОРА!!! Обвинен е във подправяне на документи. Отнет му е мобилният телефон и брачната половинка му, която е била с него в колата, е безусловно изхвърлена сред двата гранични пункта - да се “спасява ”.Това се случва на 18.02.18 в 8:30ч. сутринта!

В 22:00 ч. му е назначен длъжностен юрист, който се свързва със брачната половинка на пострадалия и и оповестява, че би трябвало да изиска от компанията истинският ваучър на автомобила с цел да се потвърди, че арестуваното лице не е направило престъпността в която е упрекнат. След което тя се свързва с нас и ни предава информацията.

Собственика на компанията, който е и притежател на автомобила, персонално лети до Сърбия (Пирот), където обитава в локалния затвор упрекнатият.

Среща се с адвокатката, при което тя му взима истинският ваучър с цел да го показа на съответният арбитър.

По нейните първични обещания, след представянето на истинския документ ще се потвърди, че същият не е подправен и ще бъде освободен упрекнатият. Хонорарът, който тя изисква, е 1000 евро, които би трябвало да бъдат заплатени незабавно.

От там нататък идващите 24 часа следват следните изявления от Адвокатката: откакто тя е показала истинските документи на съответния арбитър, е взето решение да се направи експертиза на истинският документ, което трае до 10 работни дни. До тогава арестуваният няма да бъде освободен от пандиза...също по този начин Адвокатката оповестява че ще бъде наложена парична санкция от 1500 евро...

Собственикът на компанията не е получил достъп до неговият служащ в пандиза, както и не му е бил даден достъп до автомобила му...

По всичко проличава, че това обвиняване е чисто малтретиране на личността и по всякакъв начин опит за източване на високи суми пари.

Дали за едно нехайство от сходно естество би трябвало да се лежи в пандиза със всички убийци и нарушители на закона дружно?

Дали едно сходно нарушаване от нехайство коства хиляди евро?

Дали едно сходно нехайство би трябвало да се санкционира по сходен безчовечен метод?

Четох, че сходни случаи не са необичайност на тази граница, само че откровено се надяваме за някакво подпомагане и бързо привършване на този обаян мафиотски развой.

Аз съм брачната половинка на притежателя на компанията. Съпругът ми тази заран се върна от Пирот, той беше на мястото 2 дни и с изключение на, че му взеха истинският ваучър на колата и  плати хонорарите на адвокатката от 1000 евро, нищо друго не се случи.

Нашият човек е към момента в затвора… Адвокатката, откакто си получи хонорара, ни заяви най-хладнокръвно, че не може преди понеделник да се мине съд и до тогава ще бъде затворен, това са 8 дни. Говорят ни за правене на експертиза на истинският документ и експертиза на копираният документ с цел да потвърдят, че е единствено копие, а не фалшификат саморъчно направен…???

Искахме да се откажем от адвокатката и да се обърнем към международен юрист, само че в Сърбия това е невероятно, тъй като не е членка на Европейския съюз.

Намираме се в обаян кръг и сме в неизвестност…

Българските управляващите от посолството са известени, само че не сме получили помощ на този стадий.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР