Читатели на Varna24.bg сигнализираха за крупна измама в големите търговски

...
Читатели на Varna24.bg сигнализираха за крупна измама в големите търговски
Коментари Харесай

Варненци сигнализираха за крупна измама в големите вериги

Читатели на Varna24.bg алармираха за крупна машинация в огромните търговски вериги. Хората описват, че обектите афишират артикули на промоционални цени, само че единствено за един ден от седмицата и до привършване на количествата. До тук нищо нелегално, само че съгласно хората казусът е, че в складовете има от оповестената в брошурата стока, само че тя не се вади.

Пишат в брошурата, че стока Х се продава единствено в събота, примерно, на избрана цена, до привършване на количествата. Същата попада в дипляната и за идващия ден, само че на по-висока стойност. Това към този момент е тарикатлък, защото няма по какъв начин да се зареди единствено избрана стока откакто към този момент е изчерпана. Логистиката е такава, че тировете доставят с огромни количества и разнообразни по тип продукти. Не е допустимо един товарен автомобил да обикаля всичките магазини, цялостен единствено с една стока, споделят варненци.

Това, съгласно тях, е нелоялна комерсиална процедура и Комисията по отбрана на потребителите би трябвало да се самосезира и да следи за такива промоции в огромните търговски вериги.

Хората съзират, че това се прави с цел да се примамят повече клиенти. Ако отида до магазина единствено за един тип продукт, а той към този момент сякаш е привършен, то да се съм капо, че съм ходил до там, все ще купя нещо друго. Това е тънък, само че не доста почтен метод, за привличане на клиенти, разяснява наш четец.

При дребните квартални магазинчета това не се случва, защото там зареждането не е като при огромните, обосновават се нашите читатели.

Те напомнят, че нарушаване е, че в брошурата е оповестена промоция, само че магазинът не разполага с нужната наличност на стоката. Друго нарушаване е, в случай че плодовете и зеленчуците са оповестени като родно произвеждане, а пък са вносни. Също нарушаване на законите е, че на касата клиентът е сюрпризиран с друга, цена от тази, която е оповестена в комерсиалния обект. Хората, осведомени със законите у нас, разясняват, че санкцията за такава нелоялна комерсиална процедура е до 50 хиляди лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР