Читатели на “Труд” се оплакаха от нощен тормоз в най-хубавия

...
Читатели на “Труд” се оплакаха от нощен тормоз в най-хубавия
Коментари Харесай

Деца терористи вилнеят в Лозенец

Читатели на “Труд” се оплакаха от нощен тормоз в най-хубавия квартал на София
Гражданите чакат полицията да се намеси, полицията чака писмени тъжби

Кметът щеше да се обади, но нямал какво да каже

Младежи тероризират жителите на софийския квартал “Лозенец” и няма мощ, която да ги спре, оплакаха се читатели на “Труд”.

По разкази на пострадали нападенията се правят не всяка вечер, само че най-малко 2-3 пъти на седмица, най-често в петък и събота. Около 23 часа автомобил, в който се вози компания, стартира да обикаля тихите улиците. Вътре седят младежи на възраст от 16 до 20 години - и момчета и девойки. Свалят стъклата, колата им съвсем стопира и стартират “забавлението” - мятане на камъни, яйца и пиратки по близките здания.

Най-потърпевши са живеещите на партерните и по-долните етажи. В горещините прозорците им са отворени, хората освен не могат да спят, само че и има заплаха някой да пострада, в случай че се счупи стъкло или фойерверките гръмнат в пространствата. От диалози между тях и от контакти в обществените мрежи поданици на “Лозенец” са показали набези по този почерк на 4 улици: “Бигла”, “Кричим”, “Розова долина” и “Бисер”, само че не е изключено да има най-малко на още четири. Забелязаните коли са два - огромно “Ауди” или А5, или А6 и джип “Мерцедес”.

От изявления в обществените мрежи излиза наяве, че жителите чакат полицията да се намеси, от Четвърто РПУ пък споделиха, че чакат някой да им даде писмен “заявителски материал”, по който да стартира същинско следствие.

При един от случаите - на улица “Розова долина”, “нарушителите на нощната тишина” са стреляли и с газов револвер.

“Като намерят военен револвер, ще почнат да гърмят и с същински патрони”, споделя пред екип на “Труд” мъж, който не пожела да бъде сниман и името му да се показва. Но пък сподели своя неотдавна ремонтиран и белосан балкон на улица “Бигла”, по който ясно се виждат следите от стекли се жълтъци и белтъци.



По белосания балкон на първия етаж се виждат следите от стекли се белтъци и жълтъци на яйце.

“Бяха улучили прозореца с яйце, което е протекло надолу. Пак добре, че не беше камък да счупи стъклото. Не не си бяхме у дома, когато е станало, видяхме всичко на другия ден. Не, не съм подавал тъжба в полицията, нито съм се и обаждал. Нали ще им кажат: “Измий си прозореца, нали няма пострадали”.

“Аз съм си била у дома довечера, само че нищо не съм чула, - споделя съседката от близката тераса. Но постоянно нощем по нашата улица водачите карат като луди, минават младежи, които крещят като гамени, по тази причина и нашата спалня е откъм вътрешния двор”, разяснява тя.

“Наблизо е природо-математическата гимназия, само че нямам доверие да са възпитаници от нея, пък и те няма какво да вършат там до среднощ. Това са капризни деца на богати хора, дето карат скъпи коли. Даже не бих се учудила, в случай че нямат книжки и вземат нощем колите, с цел да вилнеят по улиците”, сподели майка с дете в близка градинка. И добави, че живее през няколко улици, сега към тях има поправки на тротоарите и няма такова придвижване на коли нощем.

Екипът на “Труд” потърси за коментар кмета на регион “Лозенец” Константин Павлов - Комитата. Обяснихме на негови сътрудници, че става дума за недоволства на поданици от квартала и те споделиха, че и в общината има такива сигнали. Обещаха да му предадат да се обади, само че най-вероятно не е имало какво да каже.

От Четвърто РПУ дадоха отговор на въпроси на “Труд”
До момента няма подадени писмени сигнали
“Има позвънявания по телефона от жители, които учтиво са били поканени в полицейското ръководство да подадат сигнала си документално, само че досега нямаме такива заявителски материали”. Така дадоха отговор от Четвърто РПУ в “Лозенец” на въпросите на “Труд” дали по случаите се работи и има ли открити или арестувани злосторници.

“Нашите данни досега са, че от сходни произшествия няма потърпевши жители, нито счупени прозорци или коли. Въпреки това са правени инспекции на някои от улиците, от които сме позвъняванията, нощем там има и засилено наличие на патрули”, прибавиха от полицията.

Из обществените мрежи

Имам бебе, може да счупят прозореца!

Здравейте, някой да е случвал на тези младежи? Черно “Ауди”, благоевградска регистрация (видях единствено Е преди да отпрашат), едно момче и две девойки 16-20 годишни, минават по “Бигла” и “Кричим”, мятат яйца по прозорците. Днес почнаха да мятат и пиратки. Полицията не може да направи нищо без номер на колата или запис от камера (говорих отново с тях и ще ги дебнат на улицата, само че не гарантираха). Опитах да ги фотографирам, само че се наложи да затворя прозореца преди да видя номера... въпреки всичко да не хвърлят пиратка вътре. Моля и шеър, в случай че някой ги разпознае. Имам бебе в жилището, една пиратка да счупи прозореца и...

Забравих да прибавя, първият път, когато идваха бяха с черен джип мерцедес. Не му видях регистрацията изобщо...

Връщат се пияни от механа или дрогирани от ваучър

Убавците и убавиците се връщат от механа или напушени от ваучър и би трябвало цялата махала да ги чуе.
Ама къде е КАТ да спрат тоя или тая, дето кара колата и да пробват с дрегер? Щото те по този начин ще убият човек, като убиха Милен Цветков, а не с пиратки или яйца...

Някой ще ги пресрещне и ще има...

Да ги заловен е за тяхно положително, щото другояче някой от горната страна може да им метне нещо тежко или да ги пресрещне долу на улицата и след това ще има... уау!

Кадър от клип, на който се вижда автомобилът “Ауди”, от който се хвърлят пиратки.
По белосания балкон на първия етаж се виждат следите от стекли се белтъци и жълтъци на яйце.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР