Читатели на “Труд” откриха съвпадения със стари публикацииКмет, доцент и

...
Читатели на “Труд” откриха съвпадения със стари публикацииКмет, доцент и
Коментари Харесай

Речта на премиера на Шипка - събирана от гугъл

Читатели на “Труд” откриха съвпадения със остарели изявления
Кмет, доцент и ученичка въодушевили писачите

За странни съвпадения с тържествени слова от предходни години на политици и общественици сигнализираха читатели на “Труд”. Проверка на “Труд” откри, че огромна част от пасажите могат да се открият в гугъл.

Така да вземем за пример изречението: “Има обаче една дата, която за нас българите е синоним на думата свобода”, се открива в обръщението на кмета на Бургас Димитър Николов за Трети март, само че от 2016 година: “В българската история има дата, която е синоним на думата “Свобода” и тя е 3 март 1878 година”.

Петков сподели: “Свободата не се добива с еднократен акт”, което е взаимствано евентуално от лекция на зам.-ректора на СУ доцент Георги Вълчев, оповестена в уеб страницата “Любословие” на 18.02.2020 година, а точно: “Свободата в действителност не е еднократен акт, тя е процес”. А идващото изречение: “тя идва дълго мечтана и изстрадана” се открива в празнична публикация на уеб страницата “Балканец”, само че от 3 март 2015 година Продължението пък “тя идва с кръвта на априлци, с безстрашието на опълченци, с вярата на батачани”, се чете в прочувствено слово на 3 март 2016 година на инж. Грети Стефанова от ДСБ: “Свободата идва със смелостта и апостолското дело на Левски, с бунтовните стихове и каузи на Ботев, с кръвта на априлци и батачани, с безстрашието на опълченците”.

Петков цитира и Христо Ботев, като споделя, че той “начертава пътя на всеотдайност в името на свободата”, само че посланието го има в слово на ученичката от 11 клас от Самоков Зорница Вълчева: “Със своята героична гибел Христо Ботев начертава пътя към свободата”.

Речта на Кирил Петков беше публикувана още рано сутринта на празника от пресслужбата на Министерския съвет, а министър председателят имаше и видео, в което ясно се виждаше, че чете от аутокю. Вероятно словото е писано от член на екипа на Петков, а не от самия него.

Както стана ясно, Петков и началничката на кабинета му Лена Бориславова употребиха гугъл, с цел да приготвят сигнали за 19 българи до основния прокурор, а в сякаш формалния документ имало цели листове, изпринтирани с рекламите на уеб сайтове, откъдето била копирана информацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР