Читатели на Plovdiv24.bg се свързаха с медията ни, за да

...
Читатели на Plovdiv24.bg се свързаха с медията ни, за да
Коментари Харесай

Бесни сте: Тези бусчета са срам за града ни!

Читатели на Plovdiv24.bg се свързаха с медията ни, с цел да изразят разочарованието си от линия номер 10 в Пловдив.

" Автобусите по линия №10 от градския превоз още веднъж стават постоянни. След като месеци наред маршрутното разписание не се изпълняваше в условия от общината размер, от 1 септември линията се поема от различен транспортьор – " Меритранс-2002 “. Линията се обслужва от 5 коли в делнични дни и от 3 – в празнични. Засега 4 от рейсовете ще останат дребни, само че ще бъде пуснат и един огромен. Тенденцията е при повишаване на пътникопотока да има повече огромни рейсове, а и общият им брой да се усили на 6 ".

Ето и разказите на наши двама читатели:

" Здравейте, уважаема медия. На 1 септември се изненадах по линия 10 от рейс вид " щъркел ". Останалите пасажери, които употребяват тази линия, също се изненадаха, даже и се възмутиха. Качихме се, само че по-късно при придвижване въпросният щъркел още малко щеше да издаде багажа. Когато на спирка рече да потегли, изгасва и отново възпламенява. Да не приказваме и за неприятната хигиена и окаяното му положение, като откачената ръкохватка от първите три седалки, която е завързана на тавана на автобуса.

Искам да попитам Общината и фирмата-превозвач - в случай че на 15 септември тръгнат учениците, знаят ли какво ще стане? Явно не знаят, тъй като не са се возили в тези рейсове, изключително превозвачът. Тези бусчета са позор за града ни! А съгласно контракта от 2021г. по тази линия не би трябвало да се движат дребни рейсове! Преди чакахме 40 - 50 минути, само че тогава автобусите са били огромни и комфортни. А в този момент е, като " от бодил та на глог ", даже и към по-висок ".

Здравейте, днешният сигнал още веднъж е за линия 10, като казусът не е по разписанията, а по състава на рейсовете.

 

Фирмата “Меритранс - 2002 ", която пое линията, си разреши да пусне рейсове от вид щъркел, при изискване, че по договор 21ДГ-23/15.01.2021 г. трябва да се движат рейсове с над 72 места, а на процедура не е по този начин. Освен това са мръсни и изпочупени, като очевидно са взети от линии 66 или 116.

Опитах да се свържа с компанията, като секретарят се държеше байганьовски. Попитах по кое време ще сменят рейсовете, само че прецизен отговор по този начин и не получих. 

Искам да попитам Общината по кое време ще е в хибернация, с цел да наложи непоколебим надзор към превозвачите? От преди 2 дни търпях 1 час да очаквам, само че това безсрамие, което видях, е неприемливо!

Може Общината да постанова наказания на компания “Хеброс бус " за рейсове с Евро 5, а на другите компании за рейсове с места, по малко от предоставеното по контракт, не!

Когато въпросната линия се обслужваше от “Хеброс бус ", като изключим дългото очакване, рейсовете му са били по-хубави и по-поддържани. Разполагам и със 3 фотоси на един от дребните рейсове с рег. номер - PB6220CT.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР