Читател на Plovdiv24.bg съобщи за неработещ фонтан в централната градска

...
Читател на Plovdiv24.bg съобщи за неработещ фонтан в централната градска
Коментари Харесай

Читател: Кога ще бъде пуснат фонтанът на бул.Източен?

Читател на Plovdiv24.bg заяви за неработещ шадраван в централната градска част. 

" Пловдивските летни жеги започнаха тази година започнаха още през май. Едно от хубавите неща в града са шадраваните и фонтаните, които, дружно с дърветата, оказват помощ за понижаване на топлината. Направи ми усещане обаче, че не всички водни огледала в града работят. Например - шадравана в новия парк на ъгъла на булевардите " Княгиня Мария Луиза " и " Източен ". Ще бъде ли пусната скоро водата там " - пита читателят.

Попитахме Оперативна програма " Градини и паркове " ще работи ли фонтанът на ъгъла на двата булеварда. " Да, ще работи! ", безапелационен е шефът на общинското дружество. Това ще стане незабавно, откакто бъде осъществен ремонт, защото за следващ път там е изкъртена дюза.

Козарев подсети, че предишното лято няколко пъти се постановяваха ремонтни действия на фонтана. Причината за множеството от тях беше недобросъвестно отношение – хвърлени тиня и клони, както и боклуци го бяха запушили, имаше счупени пръскалки.

Специализираният екип на предприятието сега поетапно отстранява повреди и на други фонтани, както и на публични чешми в града. По-сериозни поправки предстоят на езерото с мечката в Цар Симеоновата градина и в " Сити парк " до МОЛ " Пловдив ".

Директорът на " Градини и паркове " приканва хората да пазят общинската благосъстоятелност, каквато са и фонтаните. И изключително чешмите, които най-често стават жертва на вандалски прояви.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР