Читател на Plovdiv24.bg потърси нашата медия, за да сподели: Здравейте.

...
Читател на Plovdiv24.bg потърси нашата медия, за да сподели: Здравейте.
Коментари Харесай

Лекар от Пловдив посочи голям парадокс

 Читател на Plovdiv24.bg потърси нашата медия, с цел да показа: " Здравейте. Доктор по дентална медицина съм. Искам да повдигна въпрос и да насоча медийното внимание към проблем с компенсацията на лекарите (включително денталните) за работата по НЗОК (или както ще разберете след това - неработата). Ще ви изтъквам това, което аз съм схванал от документите, изпратени от Българския зъболекарски съюз (БЗС) и НЗОК. 

Обезщетенията са безплатни (не са задатък и няма да се връщат) и ще се пресмятат по следната методика: за база се взимат 85% от прихода за януари месец и без значение от заработката ви за месеците в изключително състояние, вие ще бъдете заплатен до 85% от януарската ви заработка.

За да е по-ясно и да се счита елементарно, ще го опиша с огромни числа. Например две практики за януари имат приход 10 000 лева Едната за март генерира 100 лева и ще бъде обезщетена с 8400 лева, а другата генерира 6000 лева и ще бъде обезщетена с 2500 лева Виждате какъв е парадоксът - сумата за обезщетение на неработилите и стояли на несъмнено лекари ще е по-голяма от тази на докторите, които са се сблъскали директно с биологичните опасности - вирусите, обществените и битови проблеми на изстрадали хора, доктори, които са работили и са имали разноски за личен състав, защитни средства, консумативи, битови разноски и личен състав.

Излиза, че е доста по-изгодно да си седиш у дома и да декларираш минимална активност, то за другото има кой да те обезщети. Държавата да я изцедим до дъно. Както виждате, самата методика е озаглавена за работа в неподходящи условия, само че действителният смисъл е да не работите и да ви заплащат. Да се чудите на акъла на хората, които жертваха здравето - своето и на фамилията си. Да уточня, че дейностите по незабавна и неотложна помощ не бяха неразрешени от здравния министър и на процедура никой принудително не затвори кабинетите. Което прави компенсациите още по-неналожащи.

Надявам се Вие като публицисти да зададете верните въпроси на верните хора и да не оставаме демокрацията в България да става на комунизъм - работещите да са подценявани на фона на неработещите. А тук става въпрос и за милиони левове на данъкоплатците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР