Читател на Plovdiv24.bg подсети за критичното състояние на ул. Арх.

...
Читател на Plovdiv24.bg подсети за критичното състояние на ул. Арх.
Коментари Харесай

Няма пари за улица в трагично състояние в Пловдив

Читател на Plovdiv24.bg подсети за сериозното положение на ул. " Арх. Камен Петков " в регион " Източен ". Улицата е основна и доста натоварена, защото на нея се намират няколко учебни заведения. Ето какво написа читателят ни:

" Уважаема редакция, диря Вашето подпомагане с цел да попитам кмета на регион " Източен " кой и за какво извади от Програмата за ремонт за 2022 година ул. " Арх. Камен Петков "?

Въпросната улица е с паважна настилка и е непрекъснато " подложена " на разкопаване за ремонт на спукания тръбопровод под нея /по 5-6 пъти в година/. Доскоро /за няколко месеца/ по нея бе и целия трафик /което още повече утежни положението й/  поради ремонта на ул. " Лев Толстой ", която бе ремонтирана главно, тъй като обезпечава метода към хотел " Империал " и бизнес центъра му, т.е. е " доста по-важна " от ул. " Арх. К. Петков ", която дава достъп до три професионални гимназии, главно учебно заведение и жилища на стотици жители.

В момента улицата е в плачевно положение, напълно скоро някой автомобил ще потъне в пропадналите дъждоприемни шахти. Да не приказваме за шума и праха от ремонтите. Защо излъгаха хората от квартала, че ул. " Арх. Камен Петков " ще се ремонтира след " предпочитаната " ул. " Лев Толстой "? "

Ремонтът на улицата следва, само че е прекомерно допустимо да не се случи тази година, разяснява кметът на регион " Източен ". Проектът е подготвен и предишния петък е издадено разрешението за градеж. Предстои да започва процедурата за избор на реализатор.

Предвижда се унищожаване на паважа, замяна на ВиК инфраструктурата, нови тротоари и осветяване и велоалея, която ще свързва булевардите " Санкт Петербург " и " Княгиня Мария Луиза ". Възможно е да се направи уголемение с към 15-20 см на пътното платно за сметка на тротоарите, поради дърветата и стълбовете за осветяване, които не могат да се реалокират.

Ремонтът ще коства към 3 милиона. Тъй като кметството не разполага с тази сума, парите ще се търсят или от общината, или от страната. Миналата седмица е получена покана от МФ да се дават във ведомството подготвени планове, с цел да се отпусне финансиране. Администрацията на " Източен " е изпратила плановете за ул. " Арх. Камен Петков " и " Славянска ". 

Райкметът има концепция да се направи посочност на придвижването по " Арх. Камен Петков " и " Лев Толстой ", сходно на въведено по ул. " Ралица " пред ОУ " Васил Левски ". Замисълът е по " Арх. Камен Петков " трафикът да върви от юг на север, а по " Лев Толстой " - от север на юг, с цел да се облекчи придвижването. Идеята е в начален зародиш и следва да се съгласува с КАТ и Оперативна програма " Организация и надзор на превоза ", посочи районният кмет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР