Читател на Plovdiv24.bg изпрати писмо до редакцията ни, в което

...
Читател на Plovdiv24.bg изпрати писмо до редакцията ни, в което
Коментари Харесай

Строителен абсурд в Северен: Кооперация прегърна светофар, за тротоар изобщо не остана място

Читател на Plovdiv24.bg изпрати писмо до редакцията ни, в което да изрази възмущението си от строителството в регион " Северен ", което поддържа със фотоси:

Здравейте, споделям се Никола Николов Николов на 35 години, като се замисля от 35 години съм от Пловдив и пребивавам на територията на град Пловдив, за положително или зло, откровено се надявам да е за положително.

Пиша ви от името на един безсънен жител, който в тази ситуация демонстрира заинтригуваност, по какъв начин се изготвят плановете на строителните обекти и жилищните здания, които в последните месеци никнат като че ли квадратния им метър коства 50 евро, а не както се продават приблизително по 800 от същата валута.

Кой ги ревизира въпросните проекти?

Кой издава строително позволение?

Кой ревизира осъществяването и качеството му и още и още редица въпроси, за които хиляди съграждани се питат, само че не им остава време или в множеството случаи нерви да зададат тези въпроси.

Защо нерви ли, тъй като знаем че няма да има ответна реакция, инспекция и още по-малко дейности. " Глас в пустиня “, " кучетата лаят, кервана си върви “.

Та да се върна на тематиката, която в тази ситуация ме заинтересува, а точно въпросния градеж на кръстовището на бул. Дунав и ул. Васил Левски ( бул. Дунав 68 ) в град Пловдив, където до скоро имаше по този начин наречения северен калкан.

Това е архитектурно знамение и достижение на архитектурната мисъл.

Погледнете и с просто око, а можете и да пристигна на място да се уверите за следните няколко неща:

- На въпросния обект към този момент няма да има място за тротоар. Как биха минавали 2ма или пове© Plovdiv24.bg че хора един до различен, а за детски колички да не приказваме?

- Самите тераси ще вършат сянка на пешеходците ( това май не е неприятно ) в останалите около 15см. тротоар просто тъй като те са съвсем на пътя.

- А за този светофар, който влиза в един от жилищата на втория етаж? Или той ще е част от декорацията и дизайна на жилището.

Та такива простички въпроси си задавам аз, в някой моменти на размисъл.

Нека вие медиите отразите този материал и в случай че някой има воля, от виновниците за тези парадокси, дано се изкаже по тематиката.

И не на последно място желая да задам въпроса: Има ли естествени хора които ще си купят апартамент чиято част от квадратурата попада върху толкоз оживен булевард, или в случая изолацията ще е повече от съвършена и това няма да им въздейства на качеството на живот?
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР