Читалището Просвета 1920“ в с. Граница спечели наградата за най-едра

...
Читалището Просвета 1920“ в с. Граница спечели наградата за най-едра
Коментари Харесай

На празника в Кюстендил: Череша с диаметър от 38 мм спечели конкурса за най-едър плод

Читалището „ Просвета 1920 “ в с. Граница завоюва премията за най-едра череша на XVI издание на Празника на черешата в Кюстендил, оповестиха от общинския отдел „ Култура и духовно развиване “. Журито е измерило на щанда им, участващ в ревюто, череша с диаметър от 38 мм.

За най-атрактивно вешало беше несъмнено това на читалището „ Отец Паисий 1928 “ от село Багренци. Днес бяха връчени и премиите за най-оригинално пано, както и за изцяло показване на черешов щанд. С приз се снабдиха най-хубавите участници в още шест категории, оповестява Българска телеграфна агенция.

Доматите също са евтини, а цените на краставиците - към този момент в естествени равнища

Кулминацията на днешния ден от Празника на черешата е от 21:00 ч., на площад „ Велбъжд “, когато всички посетители и поданици на града ще имат опцията да се насладят на концерт на „ Легендите “.

Утрешният ден от празника е отдаден на най-малките . От 10:00 до 17:00 часа те ще имат опция да посетят просветителните ателиета на клуб „ Малки откриватели “ на National Geographic Kids, дружно с техните сътрудници от „ Музейко “. Занимателни игри с череши и детска анимация ще съпътстват събитията през неделният ден, споделиха от Общината в Кюстендил. 

Специализираната охранителна и превантивна интервенция ще продължи до приключването на прибирането на продукцията

За феновете на кюстендилските череши ще се показва онлайн по какъв начин се подготвя сладко от череши, което ще може да бъде опитано на място.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР