Читалище Христо Ботев в Пазарджик ще бъде домакин на семинар

...
Читалище Христо Ботев в Пазарджик ще бъде домакин на семинар
Коментари Харесай

Разясняват здравната култура на читалищни дейци

Читалище „ Христо Ботев ” в Пазарджик ще бъде хазаин на семинар на тематика „ Здравната просвета, част от общата – какво да знаем и какво да разпространяваме през 2018 “ през днешния ден, заяви Радка Енчева-Кочева от Регионалния експертно-консултантски и информативен център „ Читалища ”. Семинарът ще е с присъединяване на Регионалната здравна ревизия, а организацията е на Читалищния център в региона за читалищните секретари и библиотекари.

Проявата е част от Информационната акция на Център „ Читалища “ по акцентите и нормативните промени в читалищната активност през 2018 година На форума ще се разпространява човешкото здраве като полезност, посредством продължаващото включване на читалищата в здравната култура на популацията в района и построяването на висока здравна просвета на хората по места.

Повод за провеждането на информационно-обучителния конгрес е идният Международен ден на здравето, който се отбелязва 7 април. Ще има лектория и сказка по тематиката от експертите от отдел „ Профилактика на заболявания и промоция на здраве “ на Регионалната здравна ревизия - Пазарджик. Ще бъдат раздавани и здравни брошури, които посредством читалищните чиновници, през читалищните трибуни и  библиотечно-информационните центрове ще стигнат до хората по места, каквато процедура съществува като потвърдено ефикасна.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР