Чистокръвен пропаднал елемент е единственият кандидат за директор на МБАЛ

...
Чистокръвен пропаднал елемент е единственият кандидат за директор на МБАЛ
Коментари Харесай

Хора, бдете! Пропаднал тип иска да стане директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, фейсбук гърми и трещи

Чистокръвен пропаднал детайл е единственият претендент за шеф на МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца, научи организация BulNews.
Документи за присъединяване в състезанието, разгласен от Министерство на здравеопазването, е подал Янко Кочев. Този вид желае да наследи хвърлилата оставка през август доктор Кети Ценова. Пред него остава единствено 3-ия кръг от конкуренцията, в която е самичък против себе си. Ако премине сполучливо, Кочев ще застане отпред на регионалната болница.
Информацията за единственият претендент е притеснителна и много стряскаща. 
Кочев е икономист по обучение, който се е прочул като ликвидатор на лечебни заведения у нас. Работи в областта на опазването на здравето от 24 години, като е бил и специалист в НЗОК.
За последно е бил отпред на ловешката болница, която оглавява през 2021 година след два извършени състезанието. Напуска я през 2022 година, а сега за лечебното заведение се приказва, че е пред обединение с плевенската държавна болница поради тежкото си икономическо положение.
През ноември предходната година Кочев оглавява общинската болница в Разлог, където бързо е бил оголен и разкаран поради възмущение на общински съветници и личния състав в лечебното заведение от методите му на работа.
Преди години той приготви краха в оряховската болница, а делото му беше приключено от Светозар Луканов, който финално й дръпна шалтера.
Преди години Кочев се прочу и с това, че завоюва конкурс да оглави общинската болница в Бяла Слатина, само че на сесия локалният парламент отхвърли да му разпореди контракт за ръководство и го изгони от града.
Новината, че Янко Кочев се готви да оглави врачанската болница взриви обществените мрежи. Във фейсбук гърми и трещи от сериозни мнения, които би трябвало да са явен знак за общинската администрация на Враца и  останалите акционери в МБАЛ „ Христо Ботев “.
В момента върви предизборна акция, само че кметовете не трябва да разрешават уговорките им в нея да притъпят сетивата им за задаващото се злополучие. Повече от наложително е пред здравното министерство да бъде изразена ясна и безапелационна позиция, че този вид няма да бъде пуснат да влезе в регионалната болница и състезанието да бъде преустановен или претендентът отхвърлен.
Допускането на Янко Кочев в постройката на лечебното заведение ще значи единствено едно: някой някъде е решил да завърши и тази болница.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР