Чисто партийно и като стратегия за предизборната кампания ние нямаме

...
Чисто партийно и като стратегия за предизборната кампания ние нямаме
Коментари Харесай

Тома Биков: Ако ИТН върнат мандата веднага, избори би могло да има и на 2 юни

Чисто партийно и като тактика за предизборната акция ние нямаме искания дали изборите да бъдат 2 в 1 или настрана. Това е ангажимент на президента, тъй че ще се съобразим.

Това каза депутатът от ГЕРБ- Тома Биков  Тома Биков Тома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 година в Бургас. Завършва актьорство за пред Нова тв.

По думите му партията се „ старае да има позиция по въпроси, които зависят от нея ”. „ Мисля, че откакто през днешния ден президентът връчва мандат на Има Такъв Народ, в случай че те го върнат незабавно, би могло да се влезе в периода и за 2 в 1 избор. Дори би могло и за 2 юни да се влезе в период. Има задоволително време. Срокът не е изпуснат. Не виждам за какво е това напрежение ”, акцентира той.

В момента не считам, че имаме конституционна рецесия,  само че различен въпрос е коя е най-оптималната кандидатура. Винаги може да се стигне до рецесия. Нашата позиция при приемането на конституцията беше това, което е обвързвано със служебното държавно управление, да се ограничи до непрекъсваемост на мандата на Народното събрание и по този метод да се даде опция на Народното събрание да управлява служебния кабинет, с цел да не бъде той безотговорен. Това беше нашето предложение, сътрудниците от ПП-ДБ упорстваха да се одобри разновидността, който е сега. И ние, като хора, които вземат участие в едно общо конституционно болшинство, подкрепихме това тяхно предложение, съобщи той.

Това, което се опитахме да създадем, беше да предпазим измененията в конституцията от възможна анулация от Конституционен съд. Няма по какъв начин да няма служебно държавно управление, в случай че не бъде свикано Велико национално заседание. И господин Иванов би трябвало да го знае, откакто е човек, който главно и единствено се занимава с конституция, изясни Биков.

Служебните държавни управления могат да бъдат анулирани с Велико народно събрание, тъй като са вписани в частта за пълномощията на президентската институция. Това значи да отнемем пълномощия от президентската институция, което може да се случи единствено с Велико народно събрание.  Затова им казахме да бъдем малко по-внимателни с тези промени, с цел да не се окаже, че сме създали нещо, което по-късно да бъде анулирано, добави Биков.

Бившият към този момент зам.-омбусман е почитан човек, който се занимава с правозащитна активност, не я познавам. Бих се учудил, в случай че не сме обвинени, само че ви споделям, че никой от нас по никакъв мотив не е разговарял с нея.

Имам съмнение, че и с част от правосъдните промени ще се случи същото, тъй като и там се бързаше, имаше много мнения от уважавани от всички институции хора, които предупреждаваха за избрани опасности - дай боже да не са били прави, сподели още Биков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР