Чисто новият iPhone SE 5G, който Apple пусна в продажба

...
Чисто новият iPhone SE 5G, който Apple пусна в продажба
Коментари Харесай

Тъжна съдба е отредена на новия iPhone SE

Чисто новият iPhone SE 5G, който Apple пусна в продажба напълно скоро, се оказва не чак толкоз атрактивен за аудиторията, колкото компанията е очаквала.

По данни на Nikkei Asia американската компания има намерение да “ореже ” производството на бюджетния модел с цели 20% или с към три милиона бройки. 

Цитираната причина за това решение е слабият интерес на почитателите на марката към новото устройство, който най-вероятно се дължи на покачващата се инфлация и резултатите на протичащото се в Украйна върху пазарните решения на потребителите. 
 Снимка 478338
 

Телефонът бе разгласен преди по-малко от месец на цена от 429 $ и е първият SE модел, оборудван с 5G съгласуваност. 

Въпреки ниската му цена и съществуването на мощен А15 процесор, с какъвто разполагат моделите от серията iPhone 13, новият SE не предложи никакви новости в дизайна, което сигурно също оказва въздействие при избора на потребителите. 

От CNBC пък загатват, че слабият интерес към този другояче наличен и мощен модел може би е първият сигнал, че военните дейности в Украйна ще окажат отрицателен резултат върху покупките на електроника в международен проект. 
 Снимка 566169
 

От Nikkei разкриват също, че Apple е понижила поръчките си за AirPods с към 10 милиона бройки, което наподобява поддържа тезата на CNBC.

От JP Morgan пък споделят, че е допустимо спадът в поръчките да се дължи и в огромна степен на затворените магазини на Apple в Китай, където още веднъж се вкарват локдауни поради скок в инфектираните с ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР