Чисто нови електробуси в София ще возят столичани при услугата

...
Чисто нови електробуси в София ще возят столичани при услугата
Коментари Харесай

Вижте новите електробуси в София

Чисто нови електробуси в София ще возят столичани при услугата " публичен превоз при поискване ". Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и заместник-кметът по превоз Кристиан Кръстев показват новите електрически минибуси.

Електрическите минибуси са особено пригодени за предвижване в кварталите. Целта е градския превоз да стане по-предпочитан от софиянци, като прави връзката им от кварталите до главните пътни артерии в града по-бърза. 

" Освен че са напълно ново потомство, напълно на електрическа сила, ще бъдат зареждани на бързо зарядни станции на столичния електротранспорт, рейсовете са пригодени за придвижване в кварталните улици ", изясни ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той участва на старта на самодейността 22 септември - ден без коли, дружно със заместник-кмета по превоз Кристиан Кръстев и заместник-посланичката на Дания Бригит Сара Кондруп-Палмквист.



Електробусите са 20-местни, с дължина до 6 метра. Разполагат и с рампа за колички, която е с грапава повърхнина и устоя до 350 кг. Цената на услугата ще е 2,20 лв. - с билет " 60 плюс " от новата тарифна политика. Той ще разрешава прекачвания в границите на 60 минути.

" Идеята е посредством едно интерактивно мобилно приложение, което скоро ще можете да свалите посредством съответните магазини за приложения, да можете да заявите превоз до дома си и да го употребявате. След тестовия интервал и изследване на потребностите, услугата ще проработи при започване на идната година, като тя ще бъде извънредно налична и това е следващата мярка за по-екологичен превоз ", изясни Георгиев.

Талисманът на Деня без коли дружно с Йордан Йовчев и зам.-кметът по превоз Кристиан Кръстев на старта на веломаратонаСнимка: Велислав Николов

" Идеята е да създадем направления, които са допустимо най-близко до домовете на хората и посредством поръчката, която те подават, да могат да доближат до градската железница, метролиния 3, трамваите 5 и 7, както и до всички останали съществени пътни артерии, където имаме градски превоз като да вземем за пример обръщалото на " Тодор Каблешков ", описа Кръстев.

Това е една от ограниченията на Столичната община за по-екологичен и по-удобен градски превоз. В идващите няколко месеца следва да се проведат проби в кварталите " Манастирски ливади ", " Изток ", " Запад " и " Бъкстон " с първите пет електрически минибуса, с цел да могат жителите да заявят своите направления. Предстоят и разисквания. 

Председателят на СОС Георги Георгиев, зам.-кметът Кръстев и зам.-посланичката на Дания Бригит Сара Кондруп-Палмквист дадоха старт на велошествие под наслов " Happy Biking - Healthy Living ". В него се включиха десетки велоентусиасти, отпред с Йордан Йовчев и Кристиан Кръстев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР