Чисто нов път във Врачанско се напука и предизвика обществено

...
Чисто нов път във Врачанско се напука и предизвика обществено
Коментари Харесай

Чисто нов път за 3 милиона лева се напука веднага във Врачанско

Чисто нов път във Врачанско се напука и провокира публично неодобрение.

Може ли почвата, а не некачествено строителство да е виновникът, разяснява bTV.

Цепнатините набраздили асфалта на обновеното за три милиона трасе до село Чирен съвсем незабавно след стартирането а трафика.

„ Той се е напукал, и ги виждам преди десетина-петнайсет дни с една четка го мажат, все едно, че рисуват, то става смешно. Път на няма и един месец “, споделя Пламен Валентинов.

Три дни, откакто били залети с битум, цепнатините се появили още веднъж.

Експертите, извикани от Община Враца като възложител на ремонта, не удостоверили подозренията за некачествено строителство.

„ За момента не може да се каже кой е отговорен “, съобщи инж. Цветан Стоичков, зам.-кмет на Враца.

Твърди се даже, че строителите са преизпълнили заданието и е имало в допълнение укрепване. Асфалтът е над 10 сантиметра.

„ Това е била дълбочината на остарелия слой, ние сме надградили 30-35 сантиметра трошено-каменна настилка, с цел да се реализиран по-добри индикатори “, изясни инж. Красимир Цонев, представител на фирмата-подизпълнител.

Установено било, че с изключение на по дължина, пропукванията са и в дълбочина.

„ Становището на геолозите е, че земната основа под каменното легло е с огромна централизация на глина и защото тази година имахме много огромно засушаване, тази основа е пропукала “, изясни инж. Стоичков.

Заради дефектите пътят още не е признат и парите не са платени, а отстраняването на дефектите ще е за сметка на изпълнителя. Най-компрометираният сектор пробно в допълнение се укрепва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР