Чисто нов пакет от антикризисни мерки, насочени към подпомагане на

...
Чисто нов пакет от антикризисни мерки, насочени към подпомагане на
Коментари Харесай

Държавата разработва нов пакет от антикризисни мерки

Чисто нов пакет от антикризисни ограничения, ориентирани към подкрепяне на жителите и бизнеса, приготвя държавното управление.

Това заяви след съвещанието на Министерския съвет вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

" От момента на приемане на бюджета и със започването на войната в Украйна имаме няколко проинфлационни фактора, свързани с цената на газа, на петрола, храните, селскостопанската продукция. В композиция тези фактори значат една доста по-сериозна от в началото заложената инфлация ", регистрира той.

" В момента работим по пакет от антикризисни ограничения, които да влязат в действие дори и преди актуализацията (на бюджета, планувана за месец юни - бел.ред.), които да подкрепят жителите и бизнеса ", заяви Василев и посочи, че с помощта на предходните дейности на държавното управление само в България няма покачване на цената на тока за семействата.

КЕВР и Министерството на енергетиката са подготвили редица ограничения, които да разрешат контролиране на ценовите равнища на ел силата, като следва те да бъдат импортирани в Народното събрание. Предвиждат се и ограничения, свързани с цената на природния газ, както и скока при храните и торовете за селското стопанство.

На въпрос на News.bg какви са плануваните периоди въпросните ограничения да влязат в действие, Василев отговори: " Дайте ни седмица до десетина дни да поработим. След което ще има потребност и от работа на Народното събрание, с цел да може да бъде съответно. "

Заедно с сътрудниците си финансови министри от Европейски Съюз Василев е обсъждал и координирани антикризисни ограничения, които да обзет цялото европейско пространство. " За да не се получат несъответствия, които да основат трансгранични проблеми и да анулира резултата от съответните ограничения. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР