Чисто нов климатик срещу стара печка във Велико Търново. Бартерът

...
Чисто нов климатик срещу стара печка във Велико Търново. Бартерът
Коментари Харесай

Чисто нов климатик срещу стара печка в 5 търновски квартала

Чисто нов климатик против остаряла печка във Велико Търново. Бартерът си коства. И още по какъв начин.

Инициативата е част от плана „ Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух “, чиято съществена фаза се осъществя от община Велико Търново по стратегия LIFE на Европейската комисия. Климатиците към този момент са позволен нов апарат за отопление, дружно с тези на газ или пелети.

Проектът за промяна на
старите печки на дърва и въглища
обгръща елементи от пет квартала – „ Варуша “ и остарялата градска част, „ Асенов “, „ Картала “, „ Акация “ и „ Света гора “, както и необятния градски център.

Гражданите могат да подават документи в. Всеки работен ден от 10.00 до 14.00 ч. Приемът продължава до 17 февруари, в това число.

Проектът за промяна на старите печки на дърва и въглища обгръща елементи от пет квартала. Това са „ Варуша “ и остарялата градска част, „ Асенов “, „ Картала “, „ Акация “ и „ Света гора “, както и необятния градски център.

Новите уреди, в това число и всеки климатик, са безвъзмездни за утвърдените претенденти. Включени са монтажът, премахването на старите печки и предаването им за преработване. За огромните квартали – „ Бузлуджа “, „ Зона Б “, „ Колю Фичето “, „ Чолаковци “, както и за регионите отвън обсега на плана по стратегия LIFE Община Велико Търново приготвя нова процедура по Оперативна програма „ Околна среда ”. В нея се чака да бъдат привлечени над 4000 семейства, чиито остарели печки да бъдат заменени с нови отоплителни уреди от друг вид, в това число и климатици.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР