Чисто формално Samsung Electronics изпревари TSMC не само с няколко

...
Чисто формално Samsung Electronics изпревари TSMC не само с няколко
Коментари Харесай

Samsung реши да ускори усвояването на 2-nm процес, за да изпревари TSMC и Intel

Чисто официално Samsung Electronics изпревари TSMC освен с няколко месеца във връзка с внедряването на 3-nm софтуерен развой, само че и доста изпревари своите съперници при прехода към потреблението на транзистори с кръговиден затвор (GAAFET). Сега южнокорейският производител се надява да изпревари съперниците си и в усвояването на 2nm софтуерен развой, въпреки и за сметка на разширението на към този момент пуснатата 3nm технология.

Както оповестява DigiTimes, цитирайки корейското издание Money Today, което цитира източници, осведомени с проектите на Samsung, контрактното поделение на корейския колос сега концентрира ресурсите и напъните си върху по-бързото асимилиране на 2nm технология, даже в случай че това значи жертване на мащаба на внедряването на 3nm софтуерен развой. Samsung стартира да го употребява в всеобщо произвеждане в края на юни 2022 година, само че TSMC, който изостана с към шест месеца, въпреки всичко получи повече клиенти за този стадий на литографията.

Експертите в промишлеността чакат, че 2nm развой и неговите аналози ще станат необятно публикувани едвам през 2025 година Ако Samsung Electronics чака да се трансформира в сериозен състезател на пазара за контрактно произвеждане на чипове, употребявайки усъвършенствана литография, би трябвало интензивно да усвои 2nm стандарти в този момент. През първото тримесечие на тази година TSMC управлява близо 60% от световния пазар на услуги за контрактно произвеждане на чипове, съгласно TrendForce. Ръководството на Samsung би желало компанията да стане софтуерен водач в тази област след най-много пет години. Способността за сполучливо преодоляване на 2nm развой значително ще дефинира дали тази цел е постижима.

В рамките на 3-nm технологията, както означават южнокорейските медии, TSMC и Samsung имат сравнимо равнище на стартиране на годни артикули — от 50 до 60%, само че в случай че първият се концентрира върху разширението на индустриалните мощности на този профил, вторият към този момент мисли за прехода към 2-nm технология. С евентуалните клиенти се работи от рано, тъй че в бъдеще да поръчат производството на 2-nm артикули. За разлика от TSMC, Samsung не е належащо да употребява транзисторната конструкция GAAFET за първи път в границите на 2nm технология, защото тя беше внедрена на 3nm стадий от процеса. TSMC може да стартира тестово произвеждане на 2nm чипове още тази година, а бързият напредък на Intel в тази област съставлява опасност и за двата производителя на пазара.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР