Чистката в МВР, подета от Бойко Рашков, новоназначения служебен министър

...
Чистката в МВР, подета от Бойко Рашков, новоназначения служебен министър
Коментари Харесай

Рашков гони шефа на Вътрешна сигурност, областни директори на МВР и шефове на РПУ-та

Чистката в Министерство на вътрешните работи, подета от Бойко Рашков, новоназначения длъжностен министър на Румен Радев, продължава. В момента чиновници на дирекция „ Човешки запаси “-МВР висят пред дома на шефа на дирекция „ Инспекторат “ Николай Гешев, с цел да му връчат заповед за уволняване. В момента Рашков уволнява и шефа на другата антикорупционна дирекция в Министерство на вътрешните работи Стефчо Банков.
Източници на ПИК оповестиха, че от постовете си отиват още регионалните шефове на Министерство на вътрешните работи, в които ГЕРБ има високи резултати на предходните избори. Също с постовете си ще се разделят шефът на Столична дирекция на вътрешните работи, шефовете на 2-ро 3-то и 9-то РПУ в столицата, районните ръководства, които са в зоната на 25 МИР, където завоюва Бойко Борисов. Пътник при смяна на властта във ведомството по традиция е и основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
С поста първи се раздели административният секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Славчев. Заповедта, подписана от развихрилия се новоназначен длъжностен министър Бойко Рашков, а основанието е член 106, т. 6 от Закона за държавния чиновник / заради добито право на пенсия/.
За зам.-министър на вътрешните работи пък е назначен Енчо Мирчев, който е управлявал Дирекция "Човешки запаси " по времето на Цветлин Йовчев./ПИК

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР